POLITICA

Diana Pavelescu: Crin si Victor, comportament de scolari iresponsabili

Diana Pavelescu: Crin si Victor, comportament de scolari iresponsabili

Presedintele Forta Civica Sibiu, Diana Pavelescu ii compara liderii PSD si PNL cu “niste scolari iresponsabili” care se cearta pe cine este vinovat de ruperea USL, dar, de fapt, niciunul nu a mai dorit continuarea aliantei si, in acelesi timp, ambele partide sunt inca la putere.

ponta si antonescu isi dau mana“A trecut aproape o luna de zile de la ruperea USL-ului iar cele doua partide ce au format alianta – PSD si PNL – continua sa ii sfideze pe romani. Victor Ponta si Crin Antonescu  afiseaza un comportament si un discurs asemenea unor copii aflati, cel mult, la nivelul scolii generale. Ei au facut o prostie impreuna, au spart geamurile clasei, iar cand trebuie sa isi asume raspunderea, dau vina unul pe celalat. Cam acesta este comportamentul total iresponsabil al celor care, din pacate, conduc Romania in acest moment”, sustine Pavelescu. Liderul FC Sibiu sustine ca singura intentie a lui Victor Ponta este “de a pacali” alegatorii. “Victor Ponta are impresia ca reuseste sa mai pacaleasca votantii, punand la nesfarsit placa refacerii USL. Este evident pentru toata lumea ca acest discurs este doar o incercare a PSD-ului de a-si minimiza pierderile electorale de pe urma ruperii USL-ului. L-am auzit, acum cateva zile, pe primul ministru vorbind despre refacerea aliantei, dupa alegerile europarlamentare. Stam atunci si ne intrebam, cum accepta UDMR-ul sa faca parte din coalitia de guvernamant, in conditiile in care, peste doar trei luni, va fi data afara? Pentru ca stim cu totii pozitia PNL vizavi de cooptarea maghiarilor in guvern. Cum ii va explica Victor prietenului Calin Popescu Tariceanu, ca va trebui sa plece, pentru ca se intoarce Crin? De fapt, strategia lui Victor Ponta nu este decat o cacealma de prost gust si o demonstratie de iresponsabilitate, dispret fata de cei care l-au sustinut, si o insulta la inteligenta romanilor. Victor Ponta nu este capabil sa isi asume o decizie politica, asa cum nu este capabil sa guverneze si sa isi respecte promisiunile din campanie”, crede Diana Pavelescu.

De partea cealalta, Crin Antonescu nu este decat reflexia lui Victor Ponta in oglinda, sustine presedintele Fortei Civice Sibiu. “Si-a dorit ruperea USL-ului, a reusit, cu ajutorul fostului partener. Intr-un moment de frustrare, impulsivitate si putina luciditate si-a dat demisia de la presedintia Senatului, pozand in cavalerul onestitatii si al bunului simt. Crin Antonescu este, insa, departe de aceste atribute. Ceea ce omite sa aduca in discutie seful PNL este faptul ca, desi la Bucuresti au iesit scantei, in tara PNL si PSD continua sa fie la putere. Dar nu in interesul catatenilor, cum le place sa spuna, ci doar pentru a-si pastra functiile. La Sibiu , spre exemplu, colaborarea dintre PSD-ul condus de Ioan Cindrea si PNL-ul lui Mircea Cazan are o matematica extrem de simpla. Cindrea avea nevoie de sustinerea PNL-ul la Consiliul Judetean, unde ar fi pierdut majoritatea, iar Cazan vrea sa isi pastreze cei cativa oameni pe care ii are in functii: directorul Directiei de Cultura, Razvan Pop, cel al Directiei Judetene de Pensii, Dorel Aldea, directorul Directiei Judetene de Tineret si Sport, Nicoleta Hausiu, Puiu Fesan la Cadastru si subprefectul Mircea Cretu. Or, cum poate spune PNL-ul ca nu se mai afla la putere? Oare toate aceste institutii nu sunt reprezentanti ai Guvernului in teritoriu? Directorii nu pun in aplicare politicile unui guvern pe care, teoretic, PNL-ul il considera nelegitim? Iata de ce consideram ca atat PSD cat si PNL, atat la nivel central cat si la nivel local, dau dovada de dispret fata de cetateni si nu sunt interesate decat sa ramana la putere pentru cat mai mult timp si in orice conditii”, a incheiat Diana Pavelescu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279