POLITICA

Din 2012, Horia Georgescu si ANI acopera ilegalitatile premierului Victor Ponta!

Din 2012, Horia Georgescu si ANI acopera ilegalitatile premierului Victor Ponta!

Din 2012, Horia Georgescu si ANI acopera ilegalitatile premierului Victor Ponta!2

Miercuri dimineata a aparut pe site-ul unui cotidian central o informatie privind „falsuri prin omisiune” comise de premierul Victor Ponta si sotia sa, Daciana Sarbu in declaratiile lor de avere.

Victor Ponta era acuzat ca a ascuns/nu a trecut in declaratia sa de avere proprietatile imobiliare ale Dacianei Sarbu. Am am accesat declaratiile de avere ale premierului Victor Ponta din 2012 si pana in prezent (cea mai recenta fiind cea depusa la Biroul Electoral Central) si declaratia de avere depusa in primavara la Biroul Electoral Central de Daciana Sarbu, in calitate de candidat pentru Parlamentul European. Intr-adevar niciuna dintre proprietatile imobiliare ale Dacianei Sarbu nu apar in declaratiile lui Victor Ponta, si de asemenea, niciuna dintre proprietatile imobiliare ale lui Victor Ponta nu apar in declaratia de avere a Dacianei Sarbu.

Conform legislatiei in domeniu si conform „Ghidului de completare a declaratiilor de avere”, Victor Ponta, din ziua in care s-a casatorit cu Daciana Sarbu, trebuia sa mentioneze in declaratia sa de avere fiecare dintre imobilele si terenurile la care sotia sa este proprietara in proportie de 100%. Acelasi lucru trebuia sa-l faca si Daciana Sarbu.

Suntem in fata unei clare incalcari a legii in forma continua de (cel putin) 3 ani in cazul premierului Victor Ponta, in prezent detinand si calitatea de candidat la presedintie, si al incalcarii legii si de catre europarlamentarul Daciana Sarbu.

Victor Ponta intra sub incidenta art.326 din Noul Cod Penal pentru declaratiile de avere depuse in luna martie la Guvern si pentru declaratia de avere depusa in aceste zile la BEC si sub incidenta art.292 din vechiul Cod Penal pentru declaratiile de avere depuse in anii 2012 si 2013 la Camera Deputatilor si la Guvern. De asemenea, Daciana Sarbu intra sub incidenta art.326 din Noul Cod Penal pentru declaratia de avere depusa la BEC inaintea alegerilor pentru Parlamentul European.

Desi Victor Ponta incalca legislatia din domeniu cel putin din anul 2012, nimeni nu a vazut, nimeni nu a auzit de existenta unei actiuni din partea Agentiei Nationale de Integritate in ceea ce il priveste pe premier. Sunt doua posibilitati: fie Agentia Nationala de Integritate nu a verificat declaratiile de avere ale sotilor Ponta – ceea ce este inadmisibil, tinand cont ca a fost vorba de o persoana care a devenit prim ministru si o persoana care a candidat pentru Parlamentul European, fie a verificat respectivele declaratii de avere, dar nu a trecut la aplicarea masurilor legale, protejandu-l astfel pe premierul Ponta si pe europarlamentarul Daciana Sarbu.

In ambele situatii , Agentia Nationala de Integritate nu si-a indeplinit atributiile. Ceea ce este inadmisibil, iar presedintele institutiei, Horia Georgescu trebuie sa raspunda. Personal, consider (dar orice persoana de buna credinta si care cunoaste legislatia in domeniu nu poate ajunge la alta concluzie)  ca Agentia Nationala de Integritate si Horia Georgescu au acoperit si acopera ilegalitatile premierului Victor Ponta. Si le acopera pentru a nu-i crea probleme lui Victor Ponta in tentativa de a ajunge la Palatul Cotroceni.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279