ADMINISTRATIE

Din vara, inca un zbor de la Sibiu. Oficial, la Roma, Barcelona, Paris sau Madrid, neoficial, Torino sau Valencia

Din vara, inca un zbor de la Sibiu. Oficial, la Roma, Barcelona, Paris sau Madrid, neoficial, Torino sau Valencia

vasile dancu, la cj sibiu

Pana la inceputul acestei veri, cel mai probabil in luna iunie, de pe Aeroportul International Sibiu (AIS) urmeaza sa mai oprezeze inca o cursa. Viitoarea destinatie nu este, inca, stabilita, dar „ea se suprapune cu ceea ce arata studiul pe care l-am comandat”, sustine directorul AIS, Marius Girdea.

Potrivit studiul realizat de institutul condus de Vasile Dancu, IRES, la comanda Aeroportului International Sibiu, principalele destinatii dorite de cei care sunt interesati sa zboare de la Sibiu, sunt, in ordine, Roma, Barcelona, Paris, Madrid, Amsterdam, Bruxelles, Milano, Venetia si Valencia. Marius Girdea sustine ca negocierile care se poarta in acest moment sunt in concordanta cu ceea ce releva studiul. „O companie aeriana poate, insa, sa deschida orice ruta doreste, nu este obligatoriu sa tina cont de studiul nostru. Bineinteles, acesta reprezinta un atu pentru noi, in negocierile cu companiile, dar nu este obligatoriu. Noi dorim sa ne orientam, in special, spre aceste rute”, a declarat directorul AIS. Neoficial insa, surse din piata sustin ca cele mai avansate discutii sunt cu compania low-cost WizzAir, pentru destinatiile Torino (Italia) sau Valencia (Spania). Si in privinta companiilor care ar urma sa vina la Sibiu „exista contacte cu mai multi operatori, din Spania, Franta, Germania, Serbia”, a dezvaluit Girdea.

Puncte tari, puncte slabe ale AIS

Studiul realizat de IRES releva faptul ca majoritatea celor chestionati aprecieaza aeroportul din Sibiu datorita pozitiei geografice, amabilitatii personalului, curateniei, in timp ce la minusuri sunt trecute insuficienta companiilor aeriene care opereaza de aici si, implicit, a destinatiilor, dar si lipsa restaurantelor si a cafenelelor din incinta aeroportului.

Concedii, in Grecia

Conform situatiei prezentate de IRES, AIS are un bazin de peste 2,3 milioane de posibili pasageri (persoane active, sub 60 ani), din sase judete: Sibiu, Alba, Mures (in spcial jumatatea de sud a judetului) Hunedoara, Brasov si Valcea. Ca si destinatii de vacanta, cei mai multi isi doresc zboruri spre Grecia (48%), Spania (44%), Italia (32%) Turcia (22%) si Franta (15%).

Studiul IRES a fost realizat in cursul anului trecut si a costat 129.360 lei fara TVA.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349