CULTURA

Directia de cultura le prezinta elevilor patrimoniul judetului

Directia de cultura le prezinta elevilor patrimoniul judetului

Razvan POP directia de cultura ibiu

Zilele Internationale ale Patrimoniului, eveniment care are loc la nivel mondial, in perioada 18-24 septembrie, va ajung, in acest an, la elevii din scolile si liceele sibiene. In ziua de 18 septembrie specialistii Directiei Judetene pentru Cultura (DJC) Sibiu si mai multi arhitecti sibieni vor merge in scolile din municipiul Sibiu dar si din judet unde vor discuta cu elevii despre patrimoniul industrial din municipiul Sibiu si din judet.

Sub egida acestui eveniment international, DJC va organiza o serie de evenimente sub tema „Patrimoniul Industrial din Romania”. Partenerii acestui proiect sunt Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Sibiu – Valcea, Consiliul Judetean Sibiu si Primaria Rau Sadului, Complexul National Muzeal ASTRA si Hidroelectrica Sibiu.

Sambata, 19 septembrie, DJC Sibiu organizeaza un tur specializate dedicate descoperirii patrimoniului industrial din municipiul Sibiu, urmand traseul celor mai importante obiective industriale din vechea cetate a Sibiului. Plecarea se face la orele 11.00 din intersectia strazilor 9 Mai, Ocnei si Faurului. Turul este gratuit. Inscrierea pentru participare la acest tur se face prin transmiterea unui mail la adresa [email protected] sau prin telefon la numarul 0269.210.113.

In judetul Sibiu se va organiza in colaborare cu Consiliul Judetean Sibiu, cu Asociatia Judeteana de Turism Sibiu si cu Primaria Rau Sadului o serie de evenimente ce fac parte din calendarul de evenimente ale Zilelor Culturale al judetului Sibiu.

Astfel la orele 12.00 la Caminul Cultural din Rau Sadului va avea loc prezentarea cu tema „Descoperiti  Rau Sadului” iar de la orele 13.00 va avea loc prezentarea cu tema „Patrimoniul tehnic de pe Valea Sadului”.

In aceeasi zi de 19 septembrie, portile muzeului Sadu I, fosta centrala hidroelectrica, se vor deschide intre orele 10.00 si 15.00, intrarea fiind gratuita pentru oricine doreste a vizita acest important dar mai putin cunoscut obiectiv turistic si istoric al judetului nostru.

Sambata, 19 septembrie, va fi o zi in care elevii si studentii vor avea acces gratuit in Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Cu acest prilej, in Muzeu vor fi organizate doua ghidaje avand ca tema principala: ,,De la mestesug la industrie – patrimoniul tehnic si industrial din Romania”. Cele doua ghidaje vor fi puse in scena la orele 13 si 15, iar startul lor va fi dat la poarta principala (Intrarea nr.1) a Muzeului. Orice student sau elev nu trebuie decat sa justifice calitatea sa si va intra gratuit pentru a participa apoi la tururile ghidate.

Astfel, orice sibian sau turist curios a descoperi alte monumente din Sibiu va avea posibilitatea sa descopere aceste monumente, istoria si povestile lor. Participarea este gratuita.

Ultima activitate din calendarul acestui an va avea loc in libraria Habitus in data de 24 septembrie, incepand cu orele 17.00 sub forma unei dezbateri intre specialisti si actori implicati in viata sibiana. Tema abordata este „Noi perspective privind revitalizarea patrimoniului tehnic si industrial din judetul Sibiu”. „Cine doreste a participa, este invitat. In fata librariei mai sus amintite se va amenaja o expozitie stradala cu proiectele realizate de participantii Universitatii de Vara de la Sibiu, proiecte dedicate reamenajarii unui sit industrial sibian”, spune durectorul DJC Sibiu, Razvan Pop (foto).

Cu ocazia Zilei Europene a Patrimoniului sunt organizate evenimente diverse in numeroase orase europene. De aceea va invitam la o  plimbare si la descoperire! Puteti descoperi monumente si cladiri, sa aflati povestile lor si modul in care sunt utilizate astazi.

Foto: www.razvanpop.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349