CULTURA

Directorul Brooklyn Academy of Music, New York, va sustine o conferinta speciala la Bursa de Spectacole de la Sibiu

Directorul Brooklyn Academy of Music, New York, va sustine o conferinta speciala la Bursa de Spectacole de la Sibiu

Bursa DE SPECTACOLE SIBIU_Tiberiu Cioruga

Bursa de spectacole de la Sibiu, parte a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS) va avea un invitat special in acest an. Este vorba despre Joseph Melillo, director al Brooklyn Academy of Music, New York, acesta urmand sa sustina o conferinta speciala, anunta Teatrul Radu Stanca Sibiu. De asemenea, Hugo de Greef, co-fondator al Academiei Festivalului, initiata de Asociatia Festivalurilor Europene, va modera unul din evenimentele importante ale Bursei – Festival Readings, platforma educationala de conferinte publice despre managementul artistic al festivalurilor. Timp de trei zile, intre 16-18 iunie, managerii unor importante festivaluri vor oferi detalii despre experienta lor de lucru, despre relatiile cu artistii sau cu partenerii institutionali si vor intra in dialog cu participantii.

Profesorul Noel Witts va fi prezent la Sibiu si in acest an, pentru a modera un eveniment de traditie, „Conversatii culturale”, o serie de  interviuri cu invitatii Festivalului de Teatru de la Sibiu. Conversatiile sunt publicate cu sprijinul Departamentului de Arta Teatrala al Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu.

Cea de-a XIX-a editie a Bursei de Spectacole de la Sibiu, eveniment in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, se va desfasura in perioada 15-20 iunie 2015, la Hotel Ibis. Pe durata celor 6 zile, in cadrul Bursei se vor reuni operatori culturali si artisti care vor prezenta si promova productiile proprii si proiectele in curs de desfasurare din domeniul artelor spectacolului.

Pana in acest moment, din strainatate s-au inscris companiile Bandart Production (Ungaria), Polyplanity Production (Grecia), TIDA – Théatre Danse (Italia), Yohangza (Coreea de Sud), NordbergMovement (Suedia), Bad New Days Performing Arts (Canada) si Peripecia Teatro (Portugalia). Din Romania si-au anuntat prezenta Teatrul National „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Teatrul „Andrei Muresanu” din Sf. Gheorghe, Teatrul „Regina Maria” din Oradea, Drum Cafe (Bucuresti), Teatrul National „Marin Sorescu” Craiova si compania Unfold Motion (Timisoara). A treia sesiune de inscriere are ca termen limita 30 aprilie 2015. Va recomandam accesarea site-ului www.sibiuartsmarket.ro pentru consultarea categoriilor de acces si a condițiilor de participare.

Programul complet al Bursei va fi anuntat in cursul lunii aprilie. Pentru aflarea noutatilor in timp real, va invitam sa vizitati site-ul www.sibiuartsmarket.ro si pagina de facebook https://www.facebook.com/sibiuartsmarket.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309