EVENIMENT

DNA acasa la Maricuta. Ancheteaza retrocedari ilegale de terenuri, de peste 114 milioane euro

DNA acasa la Maricuta. Ancheteaza retrocedari ilegale de terenuri, de peste 114 milioane euro

dan ioan maricuta

Unul din cei mai importanti si influenti primari din judetul Sibiu, Dan Ion Maricuta, primarul din Selimbar a intrat in vizorul DNA. Procurorii anticoruptie au sigilat biroul edilului si efectueaza perchezitii la locuinta acestuia precum si acasa la mai multi angajati ai primariei, anunta Agerpres.

Anchetatorii fac perchezitii, sustin surse judiciare, la Primaria Selimbar si la Oficiul de Cadastru Sibiu, iar ancheta vizeaza retrocedari ilegale de suprafete de teren, in valoare de peste 114 milioane euro.

Potrivit surselor, perchezitii au loc si la secretarul comunei Selimbar, la un specialist cadastru, la consilierul personal al edilului, dar si la alti consilieri locali, la fosti primari sau viceprimari si la sediile unor societati comerciale detinute de Maricuta prin interpusi .

De asemenea, sunt vizati de perchezitii mai multi notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria , BNP Bucsa Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela si BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin.

Citeste si Tupeu de primar! Masina edilului din Selimbar, Dan Maricuta, parcata in pompa, in benzinarie

DNA a anuntat miercuri ca procurorii efectueaza perchezitii in 61 de locatii situate in judetele Sibiu, Brasov, Ilfov si Neamt, din care doua sunt sediile unor institutii publice, intr-un dosar de fapte de coruptie comise in perioada 2005 — 2015.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Serviciul Teritorial Alba efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2005 — 2015.

In cursul zilei de 14 octombrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se desfasoara perchezitii domiciliare in 61 de locatii situate in judetele Sibiu, Brasov, Ilfov si Neamt, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”, se arata in comunicatul DNA transmis AGERPRES.

Foto: turnulsfatului.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275