POLITICA

DNA cere urmarirea penala pentru Ion Ariton

DNA cere urmarirea penala pentru Ion Ariton

Senatorul-Ion-Ariton

Fostul ministru al Economiei si sef al PDL Sibiu, senatorul Ion Ariton este a intrat in vizorul procurorilor, pentru implicarea in dosarul „Gala Bute”. DNA a anuntat luni ca va cere aviz de la Senat pentru urmarirea penala a senatorului de Sibiu.

Potrivit procurorilor, Ariton este suspectat de participatie improprie la abuzin serviciu si folosire a influenteiin scopul obtinerii de foloase necuvenite.

„In calitatea sa de ministru al Economiei, Ariton Ion i-ar fi determinat pe reprezentantii a 10 companii de stat aflatein subordinea sa (Hidroelectrica S.A., Transelectrica S.A., Nuclearelectrica S.A., S.N.T.G.N. Transgaz S.A., Complexul Energetic Turceni S.A., Complexul Energetic Rovinari S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A., Oil Terminal S.A., IAR Ghimbav S.A. si Societatea Nationala a Apelor Minerale S.A.) sa sponsorizeze, cu suma totala de 1.742.830 lei, organizarea galei internationale de box profesionist organizata la Bucuresti la data de 09.07.2011,in cadrul careia a evoluat sportivul Lucian Bute”, arata DNAin referatul cauzei, transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie,in vederea sesizarii Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale.

Anchetatorii au precizat ca evenimentul era organizat de societatea comerciala cu capital privat Europlus Computers SRL, astfel ca sponsorizarea galei de box era interzisa de Legea 32/1994. Potrivit articolului 3 alineatul 2 din actul normativ, societatile comerciale cu capital majoritar de stat nu pot efectua activitati de sponsorizare având ca beneficiari societati comerciale cu capital privat.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309