Sibianul Ilie Carabulea ar putea ajunge din nou in arrest, dup ace procurorii DNA au cerut ca proprietarul holdingului Atlassib, aflat sub control judiciar, ar fi influentat martorii din dosarul ASF, in care este cercetat.
Procurorii DNA sustin ca omul de afaceri nu a respectat conditiile impuse prin control judiciar, el determinand diverse persoane, „prin fapte cu efect intimidant”, sa nu dea declaratii sau sa faca afirmatii mincinoase.
Procurorii anticoruptie au mai cerut, in iulie 2014, arestarea lui Ilie Carabulea pentru ca acesta ar fi luat legatura cu mai multi martori si a instalat la domiciliul sau un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig. Propunerea a fost admisa de instanta, iar omul de afaceri a fost incarcerat. Ulterior, el a fost plasat in arest la domiciliu, in decembrie 2014, iar mai apoi s-a dispus judecarea sub control judiciar, incepand din februarie.
Conform unui comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), noua propunere de arestare preventiva, trimisa Curtii de Apel Bucuresti, a fost formulata ca urmare a faptului ca Ilie Carabulea a incalcat in mod repetat obligatiile impuse de instanta, prin care s-a dispus inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar.
Potrivit referatului de inlocuire a masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva, ulterior luarii acestei masuri Carabulea, in mod direct sau indirect, a continuat sa determine diverse persoane „prin fapte cu efect vadit intimidant” – legate de notorietatea si potenta financiara a omului de afaceri – a, sa nu dea declaratii sau sa dea declaratii mincinoase in cadrul procesului penal aflat in curs de judecata.
„Aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane ca inculpatul este mai presus de lege, ca poate incalca oricand hotararile instantei penale convingandu-le astfel ca finalitatea procesului penal va fi una favorabila acestuia. De asemenea, a urmarit ca persoanele ce aveau calitatea de martori in procesul penal sa fie descurajate in a declara adevarul in fata instantei de judecata, in acest sens dispunand chiar reziliarea contractului de munca al unui angajat”, conform DNA.
Citeste articolul complet pe Mediafax