EVENIMENT

DNA la CJ Sibiu. Ce facea Sovaiala in timpul perchezitiilor!

DNA la CJ Sibiu. Ce facea Sovaiala in timpul perchezitiilor!

Descinderea DNA la Consiliul judetean Sibiu nu ii da nicio emotie presedintelui interimar, Constantin Sovaiala. Dovada faptul ca, in timp ce procurorii anticoruptie scotoceau birourile pentru a gasi dovezi ale unor fapte de coruptie, seful CJ face ape “iepurasul” pentru copiii veniti la institutie in cadrul programului “Scoala Altfel”.

sovaiala se joaca cu copiii„Activitatea in CJ Sibiu se desfasoara in normalitate, fiecare la locul de munca. Astazi chiar avem Scoala Altfel. Ma aflu aici, unde un grup de copii, care de putin timp au plecat, s-au bucurat foarte mult ca sunt in institutia noastra”, a declarat Constantin Sovaiala.

Intrebat de corespondentul AGERPRES daca este vizat personal de perchezitiile DNA, tinand cont ca sunt verificate documente din perioada 2014-2015, cand Constantin Sovaiala era consilier judetean, acesta a raspuns: „Prea multe nu cunosc din acea perioada, fiindca nu am fost in institutie, dar sunt la dispozitia organelor de cercetare, sa ofer datele necesare.”

Liberalul Sovaiala a preluat conducerea CJ Sibiu pe 10 martie 2016, fiind ales de catre consilierii judeteni. Constantin Sovaiala a ajuns presedinte al CJ Sibiu dupa ce subprefectul Anca Sandru l-a demis pe Ioan Cindrea. Fostul presedinte al CJ Sibiu, liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat printr-o decizie definitiva, in septembrie 2015, de catre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca si-a angajat ilegal sotia la biroul sau parlamentar in perioada cat a fost deputat.

Actualul sef al CJ Sibiu nu stie daca actiunea DNA il vizeaza pe fostul presedinte al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, care si-a pierdut mandatul inainte de termen.

In perioada 2014-2015, de cand provin actele verificate de DNA, vicepresedinte al CJ Sibiu era si liberalul Marcel Luca, actual vicepresedinte si in mandatul liberalului Constantin Sovaiala. Intrebat daca vicepresedintele Marcel Luca a fost chemat de procurorii DNA miercuri, sa dea explicatii, presedintele CJ Sibiu a spus: „Este in Suedia impreuna cu colegii mei intr-o misiune de prietenie, de colaborare. Ei vin maine. Dansul nu este aici.”

Imaginea CJ Sibiu este afectata, crede presedintele institutiei, de actiunea DNA. Intrebat daca descinderea DNA afecteaza imaginea CJ Sibiu, Sovaiala a declarat: „Nu pot sa spun ca nu.”

Procurorii DNA efectueaza, miercuri, perchezitii la Consiliul Judetean Sibiu intr-un dosar privind posibile fapte de coruptie in legatura cu achizitii publice la preturi supraevaluate, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor, obiectul dosarului il reprezinta anumite achizitii publice la preturi supraevaluate de la firme agreate, iar pana in acest moment prejudiciul s-ar ridica la peste 130.000 lei.

DNA a anuntat miercuri ca procurorii efectueaza perchezitii in 5 locatii situate in judetul Sibiu, din care una reprezinta sediul unei institutii publice, intr-un dosar privind fapte de coruptie si asimilate acestora, comise in perioada 2014 — 2015.

„Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Serviciul Teritorial Alba Iulia efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2014 — 2015. In cursul zilei de 20 aprilie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate in judetul Sibiu, din care una reprezinta sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale”, se arata intr-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Sursa si foto: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279