CULTURA

Documentarul „Phenianul meu iubit” va deschide Festivalul Astra Film Festival!

Documentarul „Phenianul meu iubit” va deschide Festivalul Astra Film Festival!

Documentarul Phenianul meu iubit va deschide Festivalul Astra Film Festival!2

Documentarul „Phenianul meu iubit” va deschide oficial, luni, la ora 19,00, la Sala Thalia din Sibiu, cea de-a 21-a editie a Festivalului International de Cinema – Astra Film Festival (AFF).

La proiectia filmului de deschidere va participa si regizoarea Yang Yonghi. Intr-un documentar despre propria familie, regizoarea Yang Yonghi incearca sa inteleaga loialitatea politica a tatalui sau fata de Coreea de Nord si alegerile radicale pe care acesta le face din cauza ideologiei Marxiste in care crede. In anii ’70, el si-a trimis cei trei fii din Japonia in Coreea de Nord in cadrul unei campanii comuniste de repatriere. Desi a plecat in tinerete din Coreea de Sud in Japonia, se declara nord-coreean datorita viziunii sale politice. In prezent, regizoarea exploreaza impactul acestei alegeri din trecut si vietile celor trei frati, avand acces in interiorul unei tari ermetice.

Deja, de luni dimineata de la ora 8,30, la Sala Thalia, Teatrul Gong si Biblioteca Astra Sibiu, sunt proiectate documentare din mai multe tari, despre copii din intreaga lume, intr-o sectiune speciala, Astra Film Junior, dedicata exclusiv copiilor.

Astra Film Festival va aduce la Sibiu, intre 6 si 12 octombrie, 1.400 de filme documentare din 90 de tari, fiind considerat cel mai important festival de profil din Romania si din Europa Centrala si de Est.

Filmele din cele patru sectiuni competitionale vor fi evaluate de un juriu de top, care aduna nume consacrate pe plan national si international: Cristi Puiu, regizor roman premiat la Cannes; Michael Stewart, director Open City Doc Fest din Londra; Darya Bassel, director de programe la Festivalul de Film Documentar pentru Drepturile Omului din Kiev; Sorin Botoseneanu, decan al Facultatii de Film din cadrul UNATC; Cynthia Close, critic de film la Documentary Magazine din USA; Nicolas Feodoroff, selectioner de filme pentru FID Marseille; Mona Nicoara, regizor, producator si scriitor; Diana Tabakov, curatoriaza programul platformei DAFilms; Eugenia Voda, critic de film si realizatorul emisiunii Profesionistii, talk-show-ul cultural cu cea mai mare audienta din Romania si Yang Yonghi, regizor japonez de origine coreeana.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275