CULTURA

Doi ACTORI sibieni, la GALA HOP 2014!

Doi ACTORI sibieni, la GALA HOP 2014!

Doi ACTORI sibieni, la GALA HOP 2014!2

Doi actori sibieni, Alexandru Malaicu si Ioan Alexandru Savu, au fost selectionati pentru a participa la Gala Tanarului Actor – HOP 2014, sectiunea Grup, cu spectacolul „Ce-a zis vrabia” de Danny Mitarotondo.

La preselectia organizata de UNITER in luna iulie la Teatrul National Bucuresti au participat 179 de tineri absolventi ai facultatilor de teatru din Bucuresti si din tara. La sectiunea Grup, comisia formata din Ana Ciontea, Claudiu Groza si Cristian Theodor Popescu a decis ca spectacolul „Ce-a zis vrabia” de Danny Mitarotondo, realizat de Alexandru Malaicu si Ioan Alexandru Savu sa fie admis in concurs, alaturi de alte patru spectacole.

Alexandru Malaicu a terminat studiile universitare in iunie 2010, iar din luna august a anului trecut este actor angajat la Teatrul National “Radu Stanca” Sibiu. Joaca in mai multe spectacole pe scena TNRS si detine rolul principal, Vitek, in „Ultima zi a tineretii”, regia Yuri Kordonsky, productie care a castigat premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER in anul 2012.

Ioan Alexandru Savu este absolvent al Sectiei Actorie din cadrul Departamentului de Arta Teatrala – promotia 2013 anul II Master si este colaborator al TNRS. Joaca in spectacolele „Faust”, regia Silviu Purcarete, „Omul cel bun din Siciuan”, regia Anca Bradu, „Multimedia Project”, regia Serban Puiu, „Culorile muzicii”, regia Veronica si Catalin Patru.

Piesa „Ce-a zis vrabia” de Danny Mitarotondo este povestea a doi frati, Ben si Blase, care s-au reintalnit dupa 6 ani intr-un restaurant din Los Angeles. Spectacolul vorbeste despre viata si despre cat de important este sa-ti traiesti ziua ca si cand ar fi ultima. Daca Blase este cel nevrotic si activ, in relatia dintre cei cei frati, Ben este opusul lui Blase, este cel inactiv interior si pasiv.

Editia a XVII-a a Galei Tanarului Actor al carei director artistic este regizorul Radu Afrim se va desfasura la Costinesti in perioada 9-12 septembrie 2014.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349