EVENIMENT

Doi cehi, surprinsi de furtuna in Muntii Fagaras. AU fost salvati de salvamontisti

Doi cehi, surprinsi de furtuna in Muntii Fagaras. AU fost salvati de salvamontisti

salvamont

Doi turisti cehi, un baiat si o fata, care au fost surprinsi de o furtuna in apropierea Varfului Negoiu, din Munţii Fagaras, au fost recuperaţi de catre salvamontistii din Sibiu, in noaptea de joi spre vineri, fata, in varsta de 25 de ani, fiind transportata la spital cu un traumatism la genunchi.

Seful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca joi seara, serviciul pe care il conduce a primit un apel pe numarul de urgenţa 112 de la doi tineri cehi, un baiat si o fata, care au spus ca se afla in apropierea Varfului Negoiu si ca au fost surprinsi de o furtuna si de ceaţa, astfel ca s-au ratacit, desi erau pe un traseu marcat.

„Noi le-am dat indicaţiile, le-am spus ce sa faca pentru a cobori, insa ei au facut invers si au urcat, ramanand blocaţi intr-o zona de creasta. Acolo au fost gasiţi de catre doi turisti brasoveni, care au stat cu ei si i-au incurajat, pana la sosirea unei patrule Salvamont de la Nehoiu, fata fiind accidentata la genunchiul stang. Cei doi turisti au intrat in panica si din cauza vremii rele, cu ceaţa, fulgere si ploaie torenţiala”, a explicat David.

Potrivit sursei citate, salvatorii montani au ajuns la turisti in jurul orei 21.00, acestia fiind recuperaţi si transportaţi la Spitalul Judeţean din Sibiu.

Foto: ziare.com


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309