CULTURA

Domeniul cu care ULBS vrea sa intre in primele 300 de universitati la nivel mondial

Domeniul cu care ULBS vrea sa intre in primele 300 de universitati la nivel mondial

Un loc in primele 300 de universitati din lume. Acesta este obiectivul pe care Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu si l-a propus pentru urmatorii doi ani. Aceasta performanta ar trebui atinsa prin Departamentul de Arta Teatrala, spune rectorul ULBS, prof. Ioan Bondrea.

DIONYSUS_- arta teatrala ulbs - premiu croatia

Studentii departamentului au sustinut, la sfarsitul lunii septembrie, un turneu in Statele Unite ale Americii. Piesele Antisocial si Rezistenta s-au jucat la Brown University, Pace University — New York, Yale University — New Haven si Suffolk County Community College — Selden, iar in urma acestor reprezentatii, doua din cele patru institutii au cerut semnarea ‘cat mai rapid’ a unor parteneriate cu universitatea sibiana.

‘Sunt mandrul de studentii ULBS, iar cei de la teatru mi-au dovedit din plin acest lucru, in turneul din SUA. Am participat la intalniri cu conducerile si cadrele didactice ale celor patru universitati, pentru initierea de parteneriate atat pe zona de teatru dar si pe zona de sisteme multimedia, de implementare a tehnologiilor virtuale in artele spectacolului. Am si pornit discutiile pentru programul ERASMUS+ cu Yale University — New Haven si Pace University — New York, astfel incat aceste parteneriate sa fie semnate’, a declarat rectorul Ioan Bondrea, care a mai precizat ca in prezent ULBS are dezvoltat un parteneriat pe programul Erasmus+ cu Montana University.

‘Universitatile din SUA, pana sa stabileasca un parteneriat cu o universitate din Europa asteapta cam un an de zile, in care se fac studii, vor sa vada cat de serioasa este universitatea. Atat a durat, spre exemplu, pana am semnat parteneriatul cu Universitatea din Montana. Dar acum, vazand spectacolele si studentii si seriozitatea a ceea ce se intampla in jurul zonei de teatru din ULBS, universitatile americane ne-au cerut sa trimitem cat mai repede dreftul de parteneriat, pentru a-l semna cat mai rapid. si sunt universitati de mare prestigiu la nivel mondial, cu bugete de 23 miliarde de dolari (Brown University) si 47 miliarde de dolari, in cazul Yale University’, a adaugat rectorul Ioan Bondrea. Acesta mai spune ca in zona de teatru urmeaza sa fie puse bazele unei platform de excelenta. ‘Eu mi-am propus, impreuna cu colegii de la teatru, ca aceasta zona sa fie o zona de excelenta. O zona in care licenta, masterul si doctoratul sa aiba o platforma de cercetare, sa construim impreuna un centru de cercetare a artelor spectacolului si sisteme multimedia, pentru a putea strapunge aceste bariere din Top 300 sau chiar Top 200’, a mai spus prof. Ioan Bondrea.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309