ACTUALITATE

Donatie de carti si Festival al bucatariei thailandeze, la ULBS

Donatie de carti si Festival al bucatariei thailandeze, la ULBS

Singurul Centru Cultural Thailandez din Romania, infiintat la Biblioteca Centrala Universitara a Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu a primit o donatie de carte din partea Ambasadei Regatului Thailanda in Romania, cu aceasta ocazie fiind organizat, de asemenea, si un Festival al bucatariei thailandeze.

ioan bondrea si ambasadorul thailandei Komgrit VARAKAMIN1Aflat timp de doua zile intr-o vizita in cadrul ULBS, ambasadorul Regatului Thailanda, E.S. Komgrit VARAKAMIN a oferit cateva zeci de carti, CD-uri cu muzica traditionala thailandeza si materiale informative despre istoria, traditiile, turismul si bucataria Thailandei.

”Colaborarea Ambasadei cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a inceput inca din anul 2000 si s-a dezvoltat in permanenta. Astazi am facut un alt progres semnificativ in cooperarea noastra, prin faptul ca Ministerul Afacerilor Externe al Thailandei a autorizat Ambasada Regatului Thailanda la Bucuresti pentru a face o donatie Centrului Cultural Thailandez din cadrul ULBS. Este o dorinta a noastra de a mentine relevanta Thailandei ca un partener important si strategic al Romaniei, in toate domeniile”, a declarat E.S. Komgrit VARAKAMIN, Ambasadorul Regatului Thailanda, in Romania.

In prezent, Centru Cultural Thailandez din cadrul ULBS numara peste 150 de exponate, carti, brosuri, harti, ghiduri ale destinatiilor de lux si exotice ale Thailandei, dar si numeroase obiecte traditionale.

Colaborarea dintre Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu si Thailanda se va dezvolta si in ceea ce priveste domeniul academic. ”Aceasta doatie reprezinta o oportunitate pentru studentii romani si straini din cadrul ULBS de a aprofunda istoria Thailandei. De asemenea, ne dorim ca prin intermediul programului Erasmus+ si Erasmus Mundus sa avem cat mai multi studenti thailandezi care sa studieze in cadrul universitatii noastre, dar si studenti romani care sa aiba posibilitatea unui schimb de experienta in Thailanda”, a delcrat rectorul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

Prin intermediul Departamentului de Relatii Internationale, ULBS a dezvoltat parteneriate cu trei mari universitati thailandeze: Chulalongkorn University din Bangkok, Prince of Songkla University din Hat Yai si Asian Institute of Technology din Pathumthani si acorduri de cooperare cadru cu Srinakharinwirot University si Chiang Mai University.

Seara Thai Fest

Donatia facuta Centrului Cultural Thailandez a fost urmata seara dedicata bucatariei thailandeze. ”Thai Fest” s-a desfasurat la Cantina Studenteasca a ULBS iar printre invitati s-au numarat cadre universitare, oficialitati locale si reprezentanti ai mediului de afaceri. Cu totii au degustat preparate traditionale thailandeze, pregatite de bucatarii Ambasadei Regatului Thailanda.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349