ACTUALITATE

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis, judecat pe 18 noiembrie!

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis, judecat pe 18 noiembrie!

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis, judecat pe 18 noiembrie!2

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis se va judeca 18 noiembrie la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat castig de cauza primarului Sibiului.

In 30 septembrie, ICCJ a admis in principiu recursul declarat de ANI la decizia Curtii de Apel Alba Iulia, care a anulat raportul prin care agentia a constatat incompatibilitatea lui Iohannis.

Pana in acest moment, cele doua parti au avut timp sa formuleze in scris un punct de vedere asupra raportului si l-au depus la dosar.

Instanta suprema va decide definitiv daca primarul Sibiului a fost in incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul in adunarile generale ale actionarilor societatilor Apa Canal si Piete sau daca raportul ANI va fi anulat.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla în stare de incompatibilitate întrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla în incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestata de ANI la instanta suprema.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, pe 29 septembrie, cu o zi înainte ca ICCJ sa îi admita, în principiu, recursul, ca va candida la prezidentiale indiferent de ceea ce se va întampla la instanta suprema.

„Pot sa va spun ca voi candida indiferent ce o sa se întample. Candidatura mea este depusa, este definitiva si voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa ca maine se va întampla ceva deosebit la ICCJ”, declara Iohannis, la Adevarul Live.

Klaus Iohannis a tinut sa precizeze ca el porneste de la premisa ca va castiga procesul.

„Nu am cum sa pierd, în prima instanta am castigat si înca foarte bine acest proces. Nu exista nicio chestiune suplimentara fata de ce s-a discutat pe fond si nu exista pentru mine niciun motiv sa cred ca as putea sa pierd acest proces, si atunci, sigur, daca ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, as castiga procesul si ar fi scoasa aceasta chestiune din discutia publica”, a precizat liderul PNL.

Potrivit lui Iohannis, „ceilalti sunt mai ingrijorati”, iar el mai putin.

„Eu stau foarte solid cu acest caz, nu îmi fac niciun fel de probleme”, a subliniat Klaus Iohannis.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279