SANATATE

Dotari de un milion de euro pentru Spitalul de Pediatrie Sibiu

Dotari de un milion de euro pentru Spitalul de Pediatrie Sibiu

aparat grafie (2) pediatrie sibiu

Aproape un milion de euro costa primul set de aparatura pentru Centrul de Cercetare si Telemedicina pentru Bolile Neurologice la copii, proiect finantat din fonduri structurale. Este vorba de doua aparate digitale foarte moderne: un aparat de grafie pentru efectuarea radiografiilor si un aparat hibrid de fluoroscopie/angiografie pentru efectuarea examinarilor de radioscopie.

“Ne bucuram ca prin acest proiect Spitalul de Pediatrie reuseste sa se doteze corespunzator. Ne dorim ca micutii pacienti sa beneficieze de aparatura performanta, care sa permita medicilor sa puna diagnosticul si rapid si corect”, a declarat primarul interimar Astrid Fodor.

Aparatul pentru radiografie este prevazut cu un detector de inalta rezolutie, un generator de inalta frecventa, un ecran tactil amplasat pe cupola aparatului si posibilitatea de presetare a regimurilor si pozitiei tubului, in functie de regiunile anatomice examinate.

Cel de-al doilea aparat, cel de fluoroscopie/angiografie, permite efectuarea angiografiei rotationale, reconstruind tridimensional vasele de sange, fiind inzestrat cu un program care permite colorarea artificiala a acestora. Un alt program cu care este echipat aparatul permite cuantificarea gradului de stenoza (ingustare a unui orificiu, canal, etc).

Aparatul de fluoroscopie este util in efectuarea manevrelor de radiologie interventionala permitand o colaborare a medicilor din mai multe discipline (neurologie, chirurgie, ortopedie, traumatologie, gastroenterologie). Statia de postprocesare a imaginilor are capacitatea de fuzionare a imaginilor obtinute cu acest aparat cu cele efectuate asupra pacientului pe alte aparate (ecografe, CT, IRM), pentru o mai buna coordonare in stabilirea diagnosticului si a tratamentului.

Instalarea aparaturii va incepe in data de 25 martie in spatiile din corpul A al Clinicii de Pediatrie de pe strada Pompei Onofreiu. Apoi Spitalul de Pediatrie va face demersurile pentru obtinerea autorizatiilor din partea C.N.C.A.N. Managementul Spitalului de Pediatrie estimeaza ca pana la sfarsitul lunii iunie aceste aparate vor putea fi utilizate, urmand sa fie efectuat pana atunci si un instructaj al personalului care va lucra cu aceste aparate.

Acesta este doar primul lot de aparatura care va fi livrat in cadrul proiectului. In luna mai a acestui an va fi livrat un encefalograf cu 40 de canale, unul cu 64 de canale si unul cu 128 de canale, un sistem Holter EEG si doua electromiografe cu 5 canale. Vor urma si alte loturi de aparatura, pe masura ce procedurile de licitatie se incheie.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309