ACTUALITATE

Doua microbuze scolare din cele 24 pe care le va primi judetul Sibiu au fost predate comunelor ALMA si ALTANA!

Doua microbuze scolare din cele 24 pe care le va primi judetul Sibiu au fost predate comunelor ALMA si ALTANA!

Doua microbuze scolare din cele 24 pe care le va primi judetul Sibiu au fost predate comunelor ALMA si ALTANA!2

Primele doua microbuze scolare din cele 24 pe care le va primi judetul Sibiu au fost predate comunelor Alma si Altana.

Prefectul Ovidiu Sitterli a prezentat, astazi, in cadrul unui briefing de presa, lista unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Sibiu care vor beneficia de cate un microbuz scolar de 16+1 locuri, achizitionate in cadrul programului initiat de Guvernul Romaniei.

In prima etapa a programului, iulie — septembrie 2014, vor fi repartizate in judetul Sibiu 12 microbuze scolare, comunelor: Alma, Altana, Barghis, Blajel, Bradeni, Carta, Iacobeni, Laslea, Micasasa, Porumbacu de Jos, Sura Mare si Valea Viilor.

In etapa a doua, octombrie — decembrie 2014, vor primi microbuze scolare alte 12 unitati administrativ-teritoriale din judetul Sibiu: Apoldu de Jos, Arpasu de Jos, Bazna, Biertan, Hoghilag, Nocrich, Pauca, Rasinari, Rosia, Seica Mare, Selimbar si Turnu Rosu.

„Distantele mari pe care trebuie sa le parcurga elevii din mediul rural pana la unitatile de invatamant la care sunt inscrisi reprezinta o cauza importanta a abandonului scolar. Asigurarea de sanse egale la educatie pentru toti elevii reprezinta o prioritate pentru Guvernul Romaniei. Programul prin care Guvernul va achizitiona peste 1.200 de microbuze scolare va rezolva, in mare masura, problema transportului scolar pentru elevii din comunitatile rurale indepartate de unitatile scolare la care sunt arondati”, a declarat prefectul Ovidiu Sitterli.

Alaturi de prefectul judetului, la prezentarea microbuzului scolar repartizat comunei Alma a participat si primarul acestei unitati administrativ-teritoriale, Ioan Mihalache Feier. Acesta s-a declarat incantat de faptul ca cei 15 elevi din clasele V — VIII, care erau nevoiti sa parcurga 5 kilometri din satul Giacas pana la scoala, vor calatori in siguranta, cu microbuzul scolar al Primariei. Microbuzul comunei Alma a fost prezentat, astazi, in curtea Institutiei-Prefectului.

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 12/04.07.2014, au fost deja achizitionate peste 600 de microbuze scolare, fiind totodata demarate procedurile de achizitie a inca 659 de microbuze, autobuze si autocare. Achizitia de autovehicule pentru transportul elevilor este sprijinita si de Uniunea Europeana, care contribuie la bugetul total al programului cu 24 de milioane de euro.

In 23 iulie, in Piata Victoriei din Bucuresti, a avut loc ceremonia de predare a primului lot de 100 de microbuze scolare, in prezenta prim-ministrului Victor Ponta si a vicepremierului Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. La acest eveniment au participat si reprezentantii comunelor Alma si Altana din judetul Sibiu.

Sursa: agerpres.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275