EVENIMENT

Drogurile erau trimise din China prin firme fantoma! Vezi aici cum se invartea reteaua!

Drogurile erau trimise din China prin firme fantoma! Vezi aici cum se invartea reteaua!

Drogurile erau trimise din China prin firme fantoma! Vezi aici cum se invartea reteaua!2

In urma perchezitiilor din Sibiu si Bucuresti s-a descoperit ca drogurile erau trimise din China prin firme fantoma la diferite destinatii din Romania, potrivit DIICOT Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presa al DIICOT in urma perchezitiilor, procurorii au identificat mai multe surse care trimiteau drogurile catre municipiul Sibiu. Una dintre aceste surse era din din municipiul Tirgu-Jiu, iar altele din Bucuresti. Ele livrau drogurile prin servicii de curierat, fiind disimulate in diferite colete, expediate pe numele reale ale membrilor gruparii infractionale din Sibiu sau pe numele unor persoane fictive.

„Din probatoriul administrat in cauza rezulta ca expeditorii coletelor din municipiul Bucuresti actioneaza sub umbrela mai multor societati de tip „fantoma”, care figureaza cu un extrem de mare de astfel de colete expediate catre diferite destinatii din tara. De asemenea, numerele de telefon de contact sunt de regula tot fictive, la acestea nu raspunde nimeni si nu par a fi in retea, contactul facandu-se direct prin curieri cu care s-a stabilit, in prealabil, o legatura in acest sens. Coletele in litigiu, in multe cazuri, nu sunt expediate personal de catre cei aflati la originea operatiunii, practica fiind ca acestea sa fie colectate de catre diversii curieri care sunt la curent cu acest mod de lucru, care le depun apoi la sediul firmelor de curierat, de unde sunt expediate in tara”, potrivit sursei citate.

De asemenea, arata procurorii DIICOT, de regula, sumele de bani incasate ramburs de la destinatarii coletelor erau livrate de aceiasi curieri, expeditorii ramanand astfel ascunsi si foarte greu de identificat.

„Pe parcursul cercetarilor a reiesit ca furnizorii din Bucuresti, pentru a nu da de banuit si pentru a evita depistarea, foloseau noi si noi denumiri pentru firmele fictive de pe numele carora expediaza colete, alternand denumirile folosite sau, dupa caz, renuntand ori folosind din ce in ce mai putin numele firmelor despre care au fost expuse prea mult anterior. Din aceleasi motive, alternau si firmele de curierat prin intermediul carora expediau coletele, in diferitele faze ale activitatii infractionale reducandu-si activitatea prin intermediul firmelor folosite intensiv anterior si orientandu-se spre altele mai putin folosite, practic fiind vorba de o „rotatie” a acestora”, este concluzia la care au ajuns anchetatorii.

In urma probelor stranse de procurori, furnizorii ce livrau pe teritoriul Romaniei substantele cu efect psihoactiv si stupefiant le procurau din China, unde efectuau inclusiv deplasari pentru perfectarea relatiei de afaceri. Coletele ajugeau in tara prin serviciile de coletarie internationale, disimulate ca substante legale, care se pot comercializa fara restrictii.

„In ceea ce priveste amploarea activitatii infractionale a reiesit pana in acest moment ca expeditiile de substante psihoactive si psihotrope efectuate de catre furnizori pe intreg teritoriul tarii, din anul 2013 pana in prezent, se ridica la suma 1.519.002 de lei, iar catre membrii grupului infractional constituit pe raza municipiului Sibiu, in suma de 162.985 de lei”, precizeaza DIICOT.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309