EVENIMENT

Dumitru Domnariu (Euroil Sibiu), retinut de procurorii DIICOT. Perchezitii in Sibiu si Timisoara

Dumitru Domnariu (Euroil Sibiu), retinut de procurorii DIICOT. Perchezitii in Sibiu si Timisoara

euroil sibiuMagnatul benzinar Dumitru Domnariu, proprietarul Euroil Sibiu a fost retinut, miercuri dimineata, de procurorii DIICOT intr-un dosar de evaziune fiscala in care mai sunt vizate alte 18 persoane.

Procurorii DIICOT fac, miercuri, 14 perchezitii in Timisoara si Sibiu, fiind vizate 18 persoane suspectate de evaziune fiscala, prin care au produs un prejudiciu de peste 34 milioane de lei, surse judiciare declarand ca in acest caz ar fi implicat si Dumitru Domnariu, fost consilier judetean al PDL Sibiu.
Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii DIICOT Timisoara si politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara fac 14 perchezitii, intre care cinci la Timisoara si noua la Sibiu, in cazul unui grup infractional suspectat de evaziune fiscala.
Anchetatorii vizeaza 18 persoane, care vor fi duse la audieri in baza unor mandate de aducere, acestea fiind suspectate de constituire de grup organizat, evaziune fiscala, fals si uz de fals, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit DIICOT, in perioada 2012 – 2014, reprezentantii legali ai 11 societati comerciale au constituit un grup infractional organizat, „in scopul de a genera facturi purtatoare de TVA deductibila pentru produse energetice si, implicit, cheltuieli care sa diminueze masa impozabila, sustragandu-se astfel de la plata in intregime a obligatiilor fiscale datorate, precum si documente necesare crearii unei proveniente aparent licite a marfurilor/serviciilor introduse in circuitul comercial de catre societatile in cauza”.
Membrii grupului infractional mai sunt suspectati ca au falsificat documentele de insotire sau de receptie a produselor energetice si ca au facut declaratii false cu privire la responsabilitatea juridica pentru marfa livrata referitor la faptul ca produsele energetice livrate au acciza platita si provin pe circuitul economic dintr-un depozit fiscal autorizat.
Sumele de bani rezultate din aceasta activitate au fost transferate la mai multe societati comerciale nationale si internationale inactive, pentru a ascunde adevarata provenienta.
Conform DIICOT, prejudiciul in acest caz a fost estimat la 34.044.503 lei.

Sursa: Mediafax
Foto: www.turnulsfatului.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275