Imaginatia infractorilor nu are limite. Dupa ce sute de sibienii au fost inselati prin metoda ”accidentul”, acum tot mai multi cad prada unui nou tip de inselaciune: metoda ”strainul”.
A patit-o, ieri, o femeie din Selimbar care, din fericire pentru ea, politistii au reusit sa ii prinda pe infractori si sa recupereze banii.
Concret, ieri dupa-amiaza la usa victimei s-a prezentat un barbat necunoscut care i-a solicitat suma de 750 de lei pentru a-i zugravii o camera, precizand ca a fost trimis de nepotul ei. Pentru a convinge victima, barbatul i-a inmanat propriul telefon pentru a vorbi cu „nepotul”. Femeia a acceptat sa le dea suma de bani, cu care barbatul ar fi trebuie sa achizitioneze produsele necesare lucrarii. Imediat dupa ce a primit banii, barbatul a urcat intr-un microbuz si a plecat spre municipiul Sibiu. Dupa plecarea acestuia, victima si-a sunat nepotul, care i-a infirmat cele relatate de barbatul care s-a prezentat la usa sa.
Citeste si Metoda ”accidentul” face ravagii printre sibieni. Suma imensa cu care au fost inselati
Dupa doar cateva ore, politistii din Selimbar au reusit depistarea autovehiculului suspect, in care au fost identificati patru barbati, toti din judetul Arad, cu varsta cuprinsa intre 25 si 30 de ani.
Una din persoanele din vehicul a fost recunoscuta de victima ca fiind cea care s-a prezentat la imobilul sau si careia i-a inmanat suma de bani.
Prejudiciul a fost recuperat iar politistii Postului de Politie Selimbar continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.
Metode de inselaciune:
In acest context, pentru a preveni savarsirea infractiuni de inselaciune sau furt din locuinta politistii va prezinta cateva din metodele prin care persoanele certate cu legea reusesc, de cele mai multe ori, sa faca victime in randul unor oameni de buna credinţa:
- metoda „falsul angajat” prin care infractorii pretind ca sunt reprezentanti ai unor companii de gaz, apa sau electricitate;
- metoda „deratizare” care presupune oferirea unor servicii de acest gen de catre falsi angajaţi ai unor firme cu acest profil sau
- metoda „strainul” utilizata de regula de infractorii care motiveaza ca nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul ca au o urgenţa medicala si nu au bani romanesti asupra lor, solicitand in acest mod victimelor sa le schimbe sumele de bani in valuta sau pretind ca au fost trimisi de catre o ruda a victimei pentru a ridica sume de bani sau a presta servicii in schimbul lor.
Toate aceste metode servesc unui singur scop, acela de a patrunde in locuinţele oamenilor de unde reusesc sa sustraga sume de bani sau bunuri de valoare, de dimensiuni reduse.