SANATATE

Dusmanul sanatatii, ascuns chiar in dormitorul tau

Dusmanul sanatatii, ascuns chiar in dormitorul tau

sterge prafulNu suntem feriti de efectele nocive ale poluarii nici macar in propria locuinta. Sursele de poluare din apartament sunt polenul adus de afara, fumul de tigara, parul de animale si praful, in care se strang acarienii. Efectele poluarii din casa se fac simtite prin alergii, iritarea pielii si chiar riscul declansarii astmului, relateaza un studiu efectuat de compania Electrolux.

Termenul de alergie poate exprima fie o stare de boala, fie intoleranta sau sensibilitatea sporita a organismului fata de substante numite, in limbajul de specialitate, alergeni. Printre cei mai puternici alergeni se numara praful, parul de animale, anumite alimente si medicamente, precum si polenul.
Polenul este un vestitor neplacut al primaverii. Potrivit studiilor efectuate pe aceasta tema, un roman din zece prezinta reactii alergice la polen, manifestate prin stranut si ochi iritati.

Fumatul pasiv provoaca astm la copii

Fumul de tigara este un important factor de poluare casnica. Inhalam peste 4.000 de compusi toxici in momentul in care intram in contact cu fumul de tigara. Mai mult, 20-30% dintre cazurile de astm la copii sunt provocate de fumatul pasiv.
Pisicile si cainii sunt principalii responsabili cand vine vorba de raspandirea alergenilor prin apartament.

In pat cu 10.000 de acarieni

Pericol Acarienii, acele organisme microscopice care traiesc in praf si in textile, pot provoca mai multe tipuri de alergii, astm bronsic si iritatii ale pielii. Cercetarile au scos la iveala faptul ca traim cu 10.000 de genuri de acarieni care traiesc in asternuturi. Putem scapa de aceste neplaceri prin spalarea frecventa a cearseafurilor la temperaturi de 80 de grade, evitarea textilelor cu fibre sintetice si, nu in ultimul rand, stergerea prafului cu o carpa inmuiata intr-un amestec din parti egale de otet si parafina.

Cum evitam poluarea casnica

Prevenire Pentru un aer mai curat in apartament putem adopta o serie de masuri, printre care:
– utilizarea, in interiorul apartamentului, a unui purificator de aer care sa actioneze non-stop, mai ales in interiorul dormitoarelor;
– uscarea hainelor in uscator si nu afara;
– instalarea unui sistem de ventilatie adecvat;
– folosirea aspiratoarelor dotate cu saci impregnati cu carbon activ, pentru indepartarea parului de animale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349