POLITICA

E revoltator sa faci 7 ore cu trenul de la Timisoara la Sibiu. Imaginati-va ca nu aveam Aeroportul!

E revoltator sa faci 7 ore cu trenul de la Timisoara la Sibiu. Imaginati-va ca nu aveam Aeroportul!

ovidiu gant 2015

Deputatul FDGR Ovidiu Gant s-a declarat „revoltat” de foarte proasta conectare a Sibiului la reteaua de infrastructura feroviara si considera ca realizarea autostrazilor spre Pitesti si Brasov este absolut necesara.

„Tocmai am venit cu trebul de la Timisoara. Am facut 7 ore. Este revoltator. Si situatia este la fel in orice directie ai merge”, spune Gant. Acesta a mai declarat ca, in aceste conditii, realizarea celor doua autostrazi, spre Pitesti si spre Brasov, este obligatorie. „De bine de rau, spre vestul tarii se va termina, dar trebuie realizate si cele doua. In dicutiile cu Guvernul voi pune problema celor doua proiecte. Faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va ce ar fi insemnat Sibiul fara aeroport, daca am fi depins de caile ferate? Un dezastru”, a spus Gant.

Deputatul a mai precizat ca, din punct de vedere politic, cele mai importante proiecte pentru acest an sunt modificarea Constitutiei, regionalizarea si descentralizarea si o noua lege electorala.

„In 2015 trebuie sa fie reluata discutia pentru modificarea Constitutiei. Eu personal tin la doua aspecte care sa fie introduse: Romania este stat membru al UE si NATO, e un lucru foaret important si, al doilea, sa nu se mai dea Ordonante de Urgenta decat in situatii de urgenta. De asemenea, trebuie luata o decizie neta in privinta formei de guvernamant, sa optam intre republica prezidentiala sau parlamentara. Noi vrem modelul german si italian, cu republica parlamentara”, a explicat Ovidiu Gant. Tot modelul german crede Gant ca ar fi potrivit si in privinta legii electorale. „Ar trebui sa avem sistem de vot mixt, ca in germania. A trebuit sa trecem prin experienta actualei legi pentru ca si ceilalti lideri sa fie de aceasta parere. Si cel pe lista e mai bun decat dezastrul de vot din actuala lege”.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309