Cele trei echipe ale Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu au obtinut cel mai bun rezultat al Romaniei din istoria participarilor la Campionatul European de Robotica – EUROBOT Robomovies 2015, care s-a desfasurat in perioada 21-24 mai, in localitatea Yverdon-les-Bains, Elvetia.
Sibienii au ocupat locul 5 in clasamentul pe natiuni, iar echipa CyberTech a incheiat competitia pe locul 10, depasind cea mai buna performanta a Romaniei, care ii apartinea din anul precedent, locul 16.
In prima faza a competitiei, fiecare echipa a disputat cate sase partide, iar in urma punctelor obtinute, primele 16 s-au calificat in faza eliminatorie. In acest nivel al concursului, din partea ULBS, cel mai bun loc l-a avut echipa CyberTech – condusa de prof. dr. ing. Gabriel RACZ si asist. dr. ing. Mihai Crenganis, care a ocupat locul 13, obtinand, astfel, pentru al doilea an consecutiv, calificarea in optimile de finala. Celelalte doua echipe, PowerBot (condusa de prof. dr. ing. Gabriel RACZ si asist. dr. ing. Mihai Crenganis) si Vision (condusa de prof. dr. ing. Laurean Bogdan si prof. Emil Nita – Colegiul Tehnic Energetic) au obtinut locurile 18 si respective 21.
In urma fazei eliminatorii, CyberTech a reusit sa mai urce trei locuri, pana pe pozitia a 10-a.
In clasamentul pe natiuni, care a insumat punctele obtinute de toate cele trei echipe, Romania a fost pe locul 5, in urma Serbiei, Germaniei, Elvetiei si Frantei. „Este o performanta deosebita pentru noi, mai ales ca am depasit tari precum Spania sau Marea Britanie. In acest fel, dorim sa multumim sponsorilor nostri: Marquardt Schaltsysteme SCS, Continental Automotive Systems, 3 Soft, Compa SA si ProConfort “, a declarat prof. dr. ing. Gabriel RACZ.
Cele trei echipe ale Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu au fost formate din 30 de studenti ai Facultatii de Inginerie si trei elevi ai Colegiului Tehnic Energetic din Sibiu.
La concurs au participat 60 de echipe din 20 de tari: Franta, Germania, Elvetia, Belgia, Serbia, Spania, Italia, Rusia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Cehia, Slovacia, Canada, Taiwan, China, Tunisia, Algeria, Turcia si Romania, iar in urma fazei de omologare a robotilor au intrat in concurs 36 de echipe.