Vara este sezonul in care rosiile sunt consumate mai mult decat in restul anului. Medicii recomanda insa ca acestea sa nu lipseasca din meniu aproape deloc, pentru ca beneficiile pe care le are asupra organismului sunt deosebite, scrie realiatea.net.
Aceste fructe (pentru ca rosia este un fruct, nu o leguma) au un continut foarte mare de licopen, care protejeaza AND-ul celular si diminueaza riscul de cancer, in special de cancer la plamani; rosiile contin vitaminele A, B, C, E si K, protejeaza organismul de efectul radicalilor liberi, imbunatatesc vederea, regleaza tensiunea arteriala si scad nivelul de colesterol, protejeaza sanatatea sistemului osos (contin si cantitati semnificative de calciu si magneziu), intaresc sistemul imunitar si contribuie la asimilarea mai buna a fierului in organism.
Mai mult, rosiile sunt extraordinare intr-o cura de slabire intrucat scad pofta de mancare diminuand nivelul de grelina, au un continut mare de apa si fibre, iar din punct de vedere al caloriilor, o rosie medie are in jur de 20 calorii. In combinatie cu branza insa, ele dau efect invers. (Foto: amfostacolo.ro)
Cititi articolul complet aici: