SANATATE

Efectul miraculos al alcoolului pentru organism

Efectul miraculos al alcoolului pentru organism

vinO analiza recenta a cercetatorilor germani, citati de site-ul webMD.com arata ca alcoolul reprezinta un factor important de risc in aparitia osteoporozei si, implicit, a fracturilor osoase. In cantitati moderate insa, nu mai mult de un pahar, doua pe zi, alcoolul poate sa aiba un efect benefic asupra oaselor.
Cheia o reprezinta “consumul moderat de bauturi alcoolice”, spun specialistii. In urma a 33 de studii, consumul de alcool in cantitati normale a fost asociat cu un risc scazut de fractura de sold.
Un consum normal de alcool inseamna pentru specialisti un pahar de bautura cand vine vorba de femei si doua, cand ne adresam barbatilor. “E greu de demonstrat efectul benefic al alcoolului asupra sanatatii, insa studiile arata legatura acestuia cu oasele si noi le sustinem”, au mai spus specia-listii.
Studiile realizate nu au avut ca subiect impactul consumului de alcool asupra oaselor, ci au avut drept scop intelegerea riscurilor, dar si a beneficiilor pe care ni le aduce alcoolul. Drept urmare, concluziile nu ne arata clar cantitatea optima de alcool pe care o putem consuma pentru a avea oase puternice, insa ne atrage atentia asupra riscului de producere a fracturilor.
Dar se pare ca este clar, din alte studii, ca trei pahare pe zi sunt deja prea multe si reprezinta un important factor de risc pentru fracturile osoase cauzate de scaderea in greutate. Explicatia cercetatorilor despre conclu-ziile benefice la care au ajuns sunt de natura hormonala.
Alcoolul creste nivelul de estrogen, care ne ajuta sa pastram oasele puternice. Indiferent de rezultat, cercetatorii spun ca oricum alcoolul e doar unul din factorii de risc al osteoporozei. Antecedentele din familie, greutatea, aportul de calciu, expunerea de estrogeni, fumatul, toate acestea cresc riscul producerii osteoporozei.

Persoanele care nu beau deloc, mai expuse la fracturi

In comparatie cu cei care nu beau alcool niciodata, persoanele care consuma o jumatate de pahar de bautura alcoolica pe zi sunt, conform studiilor, cu 20% mai ferite de fracturi, in timp ce persoanele care abuzeaza de alcool manifesta un risc mult mai crescut de a-si fractura oasele.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279