CULTURA

Elena Mosuc aplaudata indelung la Festivalul International al Artei Lirice!

Elena Mosuc aplaudata indelung la Festivalul International al Artei Lirice!

Elena Mosuc aplaudata indelung la Festivalul International al Artei Lirice!2

Sala Thalia a gazduit miercuri 10 eptembrie 2014 primul eveniment din cadrul celei de-a 13-a editii a Festivalului International al Artei Lirice. Spectacolul “OperFado” i-a avut protagonisti pe soprana Elena Mosuc, cantaretul de fado Gonçalo Salgueiro si Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusa de dirijorul Gabruil Bebeselea.

Prima parte a spectacolului a avut un program axat in principal pe muzica fado, o premiera atat pentru festival cat si pentru orchestra sibiana. Publicul, aflat si el in fata unui moment inedit a aplaudat indelung prestatia artistilor de pe scena Salii Thalia. Dupa pauza, opera si-a reluat rolul principal, programul fiind punctat de compozitii semnate A. Ponchielli, W.A.Mozart, G. Verdi, G. Donizetti. Finalul concertului a fost rezervat musical-ului The Phantom of the Opera interpretat cu o acuratete si finete vecina cu perfectiunea, atat de solisti cat si de mult-apreciata Orchestra a Filarmonicii de Stat Sibiu.

“Aseara am participat la un spectacol unic, in care coordonata principala a reprezentat-o sensibilitatea si perfecta armonie a continutului muzical. Aceasta provovcare lansata muzicienilor si publicului s-a bucurat de o realizare exceptionala, protagonisitii s-au implicat cu daruire in actul artstic. Publicul tanar si mai putin tanar a fost fascinat de aceasta incursiune cu totul unica si originala in universul teatrului liric” a declarant dupa spectacol muzicologul si compozitorul Irina Hasnas.

Programul festivalului continua vineri 12 septembrie tot la Sala Thalia cu incepere de la ora 19, cu un spectacol de opera pentru copii, o adaptare dupa “Don Pasquale” de G. Donizetti.

Opera Nationala din Timisoara revine la Sibiu cu un spectacol nou: “Faust”, un spectacol de opera in 5 acte realizat dupa drama omonima de Goethe, muzica fiind compusa de Charles Gounod. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro . Biletele pentru toate evenimentele din cadrul festivalului se pot procura de la casa de Bilete a Salii Thalia, de luni pana vineri intre orele 12-16.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349