ACTUALITATE

Elena Udrea a orchestrat debarcarea Guvernului Ungureanu, pentru ca i-a dat afara omul cu care facea evaziune fiscala

Elena Udrea a orchestrat debarcarea Guvernului Ungureanu, pentru ca i-a dat afara omul cu care facea evaziune fiscala

Actualul lider al Partidului Miscarea Populara (PMP), Elena Udrea este cea care a organizat, in 2012, caderea Guvernului Ungureanu, dupa ce liderul Fortei Civice l-a eliberat din functie pe fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, susține primul ministru Victor Ponta, intr-un interviu la Romania TV.MRU

Elena Udrea i-a transmis lui Mihai Razvan Ungureanu, cand acesta conducea Guvernul, ca va „pica” si el, in Parlament, daca il va schimba pe Sorin Blejnar de la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a sustinut liderul PSD, premierul Victor Ponta.

„Evaziunea fiscala condusa de Blejnar si de Udrea era politica de stat. Udrea era protectoarea numarul 1. O sa va spun odata ca lui Mihai Razvan Ungureanu i s-a spus de catre Udrea: Il schimbi pe Blejnar, o sa pici si tu ! (…) Nu stiu daca o sa aiba curaj Ungureanu sa recunoasca”, a spus Ponta la Romania TV.

Intrebat daca asta inseamna ca l-a schimbat pe Ungureanu cu sprijinul Elenei Udrea, Ponta a raspuns ca nu a fost constient de acest lucru.

El a mai sustinut ca prima decizie pe care a semnat-o Emil Boc in calitate de prim-ministru a fost pentru numirea lui Bejnar la ANAF.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la finele lunii aprilie 2012, dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a reprosat ca nu a atins tinta privind colectarea in doua luni de venituri suplimentare reprezentand 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale.

Intr-un interviu acordat atunci agentiei MEDIAFAX, Blejnar a aratat ca premierul i-a cerut de fapt sa stranga banii pana la sfarsitul anului, dar ca ulterior, printr-un comunicat de presa, tinta a fost fixata pentru un interval de doua luni.

Tot la finele lunii aprilie 2012, Guvernul Ungureanu a fost demis de Parlament, prin votarea unei motiuni de cenzura, iar mandatul guvernarii a fost preluat de Cabinetul USL.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349