EVENIMENT

Eliberarea lui Carabulea din arest, cercetata de Inspectia Judiciara

Eliberarea lui Carabulea din arest, cercetata de Inspectia Judiciara

Eliberarea “din greseala” a magnatului sibian Ilie Carabulea din arest va fi cercetata de Inspectia Judiciara, care va decide daca eszte cazul sa ia masuri disciplinare, potrivit agentiei nationale de presa.

Ilie-Carabulea la telefon

„Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu ca urmare a relatarilor recente din mass-media vizand eliberarea din arest preventiv a omului de afaceri Ilie Carabulea. Lucrarea a fost inregistrata distinct la Directia de inspectie judiciara pentru judecatori si Directia de inspectie judiciara pentru procurori”, se arata intr-un raspuns al IJ la o solicitare AGERPRES.

Conform sursei citate, etapa verificarilor prealabile este una premergatoare cercetarii disciplinare, competenta Inspectiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor legale, „de a stabili daca exista indiciile savarsirii de catre magistrati a unei abateri disciplinare si de a se pronunta dupa caz, in functie de rezultatul verificarilor”.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul sau Oprea si alti trei inculpati arestati in dosarul Carpatica Asig au fost pusi in libertate pe 11 martie, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a constatat ca in dispozitivul incheierii Tribunalului Sibiu nu s-a mentionat perioada pentru care s-a dispus aceasta masura preventiva, precum si data pana la care arestarea preventiva a fost dispusa.

Potrivit motivarii instantei, Curtea de Apel Alba Iulia nu a mai analizat pe fond contestatiile formulate de inculpati, procedandu-se la analizarea aspectului de nelegalitate a incheierii penale atacate, aspect care a fost invocat de catre avocatul lui Oprea Carabulea si la care au achiesat in concluziile lor si aparatorii celorlalti inculpati.

„Analizand incheierea penala atacata se constata ca in dispozitivul acesteia nu s-a mentionat in ce-i priveste pe inculpatii contestatori (…) si fata de care s-a dispus arestarea preventiva perioada pentru care s-a dispus aceasta masura preventiva, precum si data pana la care arestarea preventiva a fost dispusa”, se mentioneaza in extrasul incheierii penale a Curtii de Apel Alba Iulia. Sursa citata precizeaza ca arestarea preventiva a inculpatului poate fi dispusa pentru cel mult 30 de zile.

Ilie Carabulea, fiul sau Oprea si alte cinci persoane — Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasarau, Maria Cosa si Georgeta Crideanu — sunt inculpati in dosarul Carpatica Asigurari, acuzatiile procurorilor fiind: constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 milioane de lei.

In prezent, omul de afaceri si fiul sau se afla sub control judiciar, masura dispusa de procurorii DIICOT si mentinuta de Tribunalul Sibiu.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349