ACTUALITATE

Elicopter MAI pentru evacuarea turistilor blocati la Balea Lac

Elicopter MAI pentru evacuarea turistilor blocati la Balea Lac

telecabina balea lac

Cei 70 de turisti blocati inca de ieri la Balea Lac ar putea fi evacuati cu ajutorul unui elicopter, in conditiile in care drumul de acces rutier este blocat de zapada, iar telecabina este stricata, anunta Agerpres.

ISU va solicita MAI ca un elicopter sa ajunga la peste 2.000 de metri altitudine, la Balea Lac, sa-i evacueze pe cei 70 de turisti, blocati acolo de marti, a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al ISU Sibiu, Bianca Sabau.

Intrebata de corespondentul AGERPRES daca turistii din Balea vor fi evacuati cu un elicopter al MAI, Bianca Sabau a raspuns: „Da, se ia in calcul sa se evacueze persoanele cu ajutorul elicopterului. ISU o sa faca demersuri sa solicite”.

Seful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat ca nu a fost nevoie de interventia Salvamontului in cursul noptii si ca nu au existat urgente medicale in randul celor 70 de turisti de la Balea, dar ca exista turisti blocati, cativa israelieni, care au coborat marti seara cu snowmobilele pe Transfagarasan, chiar daca soseaua e inchisa din cauza zapezii si a riscului de gradul doi de avalanse.

„Telecabina nu este inca reparata. Nu a fost nevoie de interventia noastra, a salvamontistilor. Aseara, niste israelieni au coborat cu snowmobilele pe Transfagarasan”, a precizat Adrian David.

Telecabina de la Balea are stricata o piesa care, deocamdata, nu a putut fi reparata. Este foarte posibil ca la Balea Lac sa ajunga miercuri o echipa de specialisti de la Brasov pentru a evalua situatia.

„Turistii au fost cazati la cabane, li s-a dat de mancare si nu sunt probleme sus, la Balea Lac. Telecabina, deocamdata, nu a fost reparata. Piesa de la telecabina ar trebui sa fie evaluata de o echipa de specialisti de la Brasov, care ar trebui sa ajunga la Balea”, a explicat Lidia Badila, purtatorul de cuvant al societatii comerciale care administreaza telecabina de la Balea.

Miercuri dimineata, la ora 8,30, prefectul judetului Sibiu a convocat intr-o sedinta operativa pe reprezentantii ISU si Salvamont, pentru a decide ce masuri urgente se vor lua la Balea, a explicat Claudia Stanciu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Sibiu.

Cei 70 de turisti, din care 45 de copii, care au ramas blocati marti, la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine in Muntii Fagarasului, din cauza ca s-a blocat telecabina si nu au cum cobori, au fost cazati la doua cabane si li s-a asigurat gratis si o masa calda, precizase marti, pentru AGEPRES, Lidia Badila, purtatoarea de cuvant a societatii care administreaza telecabina.

„Telecabina nu mai poate cobori in seara aceasta. Le-am asigurat gratis cazarea si masa celor 70 de turisti aflati sus, la Balea Lac. Nimeni nu s-a aflat in telecabina, cand aceasta s-a blocat”, a explicat Badila.

Potrivit acesteia, telecabina de la Balea s-a defectat marti, la ora 13,00.

Telecabina de la Balea este singurul mijloc de transport in aceasta perioada, care face legatura pe cablu, pe o distanta de 3.700 de metri, intre Balea Cascada si Balea Lac, in conditiile in care Transfagarasanul este inchis din cauza zapezii foarte mari si a riscului de avalanse.

Sursa: Agerpres

Foto: www.miscellanea.ro

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309