ACTUALITATE

Elicopter militar prabusit in judetul Sibiu: Opt persoane au murit si alte doua sunt ranite!

Elicopter militar prabusit in judetul Sibiu: Opt persoane au murit si alte doua sunt ranite!

Opt persoane au murit dupa prabusirea elicopterului militar in judetul Sibiu, iar alte doua sunt ranite, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu.

Elicopterul militar care s-a prabusit, vineri, intr-o zona impadurita a judetului Sibiu, apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii, afirma surse din MApN, echipajul de zbor, format din trei persoane, fiind de la aceeasi baza.

Potrivit unor surse din cadrul MApN, elicopterul prabusit in judetul Sibiu apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.

Sursele citate au mai spus ca echipajul de zbor, format din trei persoane, era tot angajat al acestei baze.

Potrivit ministrului Apararii, Mircea Dusa, in elicopterul militar prabusit, vineri dimineata, intr-o zona impadurita din judetul Sibiu, intre localitatile Maslea, Malancrav si Iacobeni, se aflau opt persoane, pana la ora actuala necunoscandu-se cu exactitate starea acestora.

Surse oficiale au declarat ca elicopterul militar s-a prabusit, vineri, in jurul orei 10.50, in judetul Sibiu, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni.

Mai multe echipaje se indreapta spre locul accidentului, insa zona este greu accesibila.

Potrivit capitanului Cristian Muresan, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mures, institutia a fost solicitata sa intervina la locul accidentului.

Doua elicoptere SMURD si o echipa de procurori militari si criminalisti din Inspectoratul General al Politiei Romane au fost trimise, vineri, in judetul Sibiu, la locul unde s-a prabusit elicopterul apartinand Ministerului Apararii Nationale, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit reprezentantilor MAI, tot acolo se deplaseaza si ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

„La acest moment, forte ale Politiei Romane, ISU Sibiu si doua elicoptere SMURD sunt in deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregatit pentru interventie. Primele forte ale politiei Romane au ajuns deja la fata locului”, a precizat sursa citata.

MAI precizeaza si ca a fost activat de urgenta Centrul Operational de Comanda al Guvernului Romaniei si Centrul de Comanda al MAI, pentru coordonarea actiunilor de salvare a supravietuitorilor si cercetarea conditiilor in care a avut loc accidentul.

Elicopterul militar care s-a prabusit, vineri in jurul orei 10.50, in judetul Sibiu, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu, apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.

Opt persoane au murit dupa prabusirea aparatului de zbor, iar alte doua au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Targu Mures, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu.

Zona unde s-a prabusit elicopterul este greu accesibila.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279