ACTUALITATE

Emil Hurezeanu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al ULBS

Emil Hurezeanu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al ULBS

Unul din cei mai importanti sibieni ai momentului va primi o importanta distinctie din partea Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu. Scriitorul si jurnalistul Emil Hurezeanu, in prezent Ambasador al Romaniei la Berlin va fi desemnat Doctor Honoris Causa al ULBS.

emil-hurezeanul-dhc-al-ulbs-2

”A fost o mare si neasteptata bucurie mesajul Domniilor Voastre, de acum cateva luni, prin care m-ati desemnat candidat la Titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu!

Sunt un statornic  partener al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu. Intalniri si conferinte academice mi-au purtat deseori pasii pe culoarele edificiului interbelic, mie atat de familiar si drag, de pe Bulevardul Victoriei. Am pretuit mereu vrednicia standardelor universitare si de civilitate ale institutiei  pe care o conduceti si reprezentati cu multa onoare. Am fost si am ramas un vechi si loial prieten al profesorilor Universitatii, pe care i-am insotit pe drumul mai lung sau mai scurt, accidentat si lin al unor cariere si destine de prima mana.

Azi, cand discursul despre Europa, civilizatie, barbarie si cultura, valori, umanism, refacerea sau sarsitul lumii noastre este insotit de atatea intrebari dureroase, intre elegie si oda, Lucian Blaga mi-e contemporan atent si sfatuitor exigent in coordonatele spatiului german si european, atat de framantat si nelinistit, atat de indisolubil legat de destinul istoric al Sibiului, Transilvaniei si Romaniei. Iata cum, inaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, oricat de nemeritat este foarte binevenit. Indraznesc sa spun ca el cade pe un pamant prielnic. El este, mai ales, acceptat cu emotie de un coleg, concitadin, confrate si prieten. Cu cea mai aleasa pretuire si vie gratitudine”, a transmis Emil Hurezeanu.

Ceremoniea va avea loc in 10 noiembrie, de la ora 12,00, in Aula Magna a ULBS, din cadrul Facultatii de Medicina.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309