ACTUALITATE

Este legala sau nu fotografierea casei presedintelui? Ce spune Jandarmeria Sibiu si ce masuri se iau dupa incidentul cu turistii moldoveni

Este legala sau nu fotografierea casei presedintelui? Ce spune Jandarmeria Sibiu si ce masuri se iau dupa incidentul cu turistii moldoveni

casa lui iohannis din sibiu

Cei doi turisti din Republica Moldova care au fost ridicati de jandarmi si dusi la Politie pentru ca au fotografiat, de pe domeniul public, locuinta presedintelui Iohannis au fost lasati sa plece, dar in urma incidentului a fost demarata o ancheta la nivelul Jandarmeriei Sibiu.

„S-a demarat o cercetare interna la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Sibiu”, a precizat, pentru AGERPRES, Alexandru Costea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Sibiu.

Marti seara, ofiterul SPP care pazea casa presedintelui Klaus Iohannis, de pe strada Balea din Sibiu, a chemat un echipaj de jandarmi, pentru a verifica doi turisti care fotografiau imobilul. Cei cinci jandarmi i-au legitimat pe cei doi turisti, un politist din Republica Moldova si o femeie si i-au condus la sediul Politiei Sibiu.

Cei doi turisti au parasit sediul Politiei Sibiu dupa ce, in urma verificarilor, s-a stabilit ca nu reprezinta niciun pericol.

„La sediul Politiei Municipiului Sibiu, cele doua persoane, o femeie si un barbat, au fost aduse aseara (marti seara n.r.), in jurul orelor 19.00, de un echipaj al Jandarmeriei. Noi nu am facut altceva decat sa interogam bazele de date, pentru a face o verificare suplimentara, cu privire la identitatea lor. Avand in vedere ca nu s-a constat nimic, oamenii au fost liberi sa plece”, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, comisar Luciana Lazar, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu.

Jandarmeria Sibiu sustine ca este legal sa faci fotografii casei presedintelui Iohannis, de pe domeniul public.

Jandarmii sibieni au verificat actele mai multor cetateni, de cand fostul primar sibian a fost ales presedinte, pe motiv ca au stationat mai mult timp in fata casei acestuia, aflata pe strada Balea, in zona centrala a Sibiului.

 Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349