EVENIMENT

Esti fan vinuri? Antunci nu trebuie sa ratezi fastivalul Vinfest de la Sibiu

Esti fan vinuri? Antunci nu trebuie sa ratezi fastivalul Vinfest de la Sibiu

Cel mai mare festival de vinuri va debuta sambata, pe ”cea mai frumoasa strada din Sibiu”, strada Cetatii. De la ora 10 dimineata si pana seara la ora 20,00, cele 10 crame din Romania si Republica Moldova si-au anuntat participarea la prima editie a evenimentului Vinfest, isi vor prezenta licorile. Iar programul artistic va fi asigurat de maestrul Grigore Lese, Trio-ul Reger, Romulus Cipariu si Radu Nechifor.

 vinfest-2016-1Sibienii si turistii sunt invitati, in al doilea weekend al lunii octombrie, sa porneasca intr-o aventura tomnatica a strugurilor, adusi de pe dealurile scaldate de soare pana in butoaiele de stejar, pastrate in beciuri racoroase si apoi sclipind in pahare, inveselind mesele si parfumand sufletele.

Prima editie a Sibiu Vinfest va transforma strada Cetatii intr-un spatiu de intalnire intre oenologi din tara si din Republica Molodova si iubitori ai vinului. Veti avea ocazia sa descoperiti spiritul vinurilor romanesti din 10 crame, sa va bucurati de muzica live, demonstratii de fabricare a mustului, povesti despre vinuri si despre traditii vechi si multe alte surprize.

“Avem peste 180.000 de hectare plantate cu vita de vie, iar Romania este recunoscuta pentru calitatile vinurilor sale. Ne dorim ca si publicul din tara sa cunoasca si sa aprecieze vinurile romanesti, sa se bucure de o Sarbatoare a Vinului in adevaratul sens al cuvantului, cu traditii vechi, muzica buna si, mai ales, vinuri fine”, a declarat Dragos Popescu, presedintele Asociatiei Sibiul de Odinioara, unul dintre organizatorii evenimentului.

La Sibiu Vinfest veti putea degusta vinuri vechi si vinuri noi si sa luati acasa sticla preferata de la cele 10 crame care isi vor expune oferta: Cramele Histria, Clos de Colombes, Liliac, Chateau Vartely, Recas, Jidvei, Oprisor, Casa Bunescu, Domeniile Boieru si Domeniile Apold.

Sambata, 8 octombrie, incepand cu ora 18:00, atmosfera va fi incalzita de Grigore Lese si Trio-ul Reger iar duminica, 9 octombrie, de la aceeasi ora, strada Cetatii va rezona pe muzica lui Romulus Cipariu si a lui Radu Nechifor & Friends.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe pagina de Facebook Vinfest 2016.

Vinfest este o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu, organizata de Asociatia Sibiul de Odinioara si Agentia Grey Projects, realizata cu spijinul casei de Vinuri Wine Not si a restaurantului Pardon Cafe & Bistro din Sibiu.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309