ECONOMIE

Esti unul din cei 1,3 milioane de asigurati la firma lui Carabulea? Vezi ce se intampla cu polita ta

Esti unul din cei 1,3 milioane de asigurati la firma lui Carabulea? Vezi ce se intampla cu polita ta

Peste 1,3 milioane de romani vor fi afectati de intrarea in faliment a CarpaticaAsig, companie controlata de magnatul sibian Ilie Carabulea, iar acum intrebarea este ce se va intampla cu politele deja semnate.

carpatica-asigCele 1.310.852 de contracte de asigurare, dintre care 936.089 de polite RCA emise de Carpatica Asig raman in vigoare pana la data expirarii, informeaza un comunicat al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Numarul dosarelor de dauna deschise pana la data de 31 mai 2016 se ridica la 26.520.

Conform legislatiei in vigoare, protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator revine Fondului de Garantare a Asiguratilor, in limita plafonului de 450.000 de lei pentru un asigurat. Pe baza calculelor expertilor ASF, FGA va suporta, in urma pronuntarii falimentului Carpatica Asig, un impact net de pana la 624 milioane de lei.

Conform Deciziei ASF, societatea are obligatia ca in termen de 30 de zile de la publicarea documentului in Monitorul Oficial sa predea Fondului de Garantare a Asiguratilor evidentele complete ale dosarelor de dauna, in vederea publicarii listei potentialilor creditori in asigurari. Totodata, mandatul FGA de administrator temporar al Carpatica Asig va fi prelungit in vederea indeplinirii acestei obligatii de catre societate.

De asemenea, asiguratorul trebuie sa ia toate masurile necesare pentru notificarea asiguratilor atat cu privire la posibilitatea acestora de a denunta contractele de asigurare cu societatea Carpatica Asig, cat si cu privire la dreptul acestora de a recupera primele de asigurare aferente, proportional cu perioada cuprinsa intre momentul denuntarii si cel al expirarii duratei de valabilitate a acestora.

Consiliul ASF a hotarat in sedinta din data de 27 iulie 2016 retragerea autorizatiei de functionare a societatii Carpatica Asig, pe baza unui set de rapoarte care au evidentiat starea de insolventa a acesteia, si promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309