POLITICA

Europarlamentar englez: „Nu vreau sa am vecini romani”! Diana Pavelescu: „De ce tac europarlamentarii romani?”

Europarlamentar englez: „Nu vreau sa am vecini romani”!  Diana Pavelescu: „De ce tac europarlamentarii romani?”

Discriminarea romanilor in Europa continua sa fie o problema majora, pe care niciunul dintre europarlamentarii actuali nu pare interesat sa o abordeze. Un englez spune ca este „ingrijorat” de faptul ca ar putea sa aiba vecini romani. „Acestea sunt situatii in care europarlamentarii romani trebuie sa ia atitudine. Ma intreb de ce nu spune niciunul nimic? Poate pentru ca nu ii intereseaza ce se intampla cu romanii din afara granitelor decat atunci cand le cer votul”, a declarat Diana Pavelescu, presedintele Forta Civica Sibiu si candidat pentru Parlamentul European.

Liderul UKIP (United Kindom Independence Party) Nigel Farage a socat ascultatorii unui post de radio din Londra atunci cand a dezvaluit ca nu vrea sa aiba vecini romani, intr-un interviu acordat LBC, relateaza International Business Times UK, in pagina electronica de sambata.

Farage a declarat ca isi mentine un comentariu anterior potrivit caruia ar fi „ingrijorat” daca alaturi de el s-ar muta niste romani. Liderul UKIP a invocat statisticile privind infractiunile comise de romani.

„Am fost intrebat daca as fi ingrijorat in cazul in care un grup de romani s-ar muta langa mine. Daca traiesti in Londra cred ca ai fi ingrijorat”, a declarat el.

Farage a negat insa ca alimenteaza extremismul impotriva imigrantilor, insistand: „Nu demonizez pe nimeni. Demonizez clasa politica ce a deschis usa permitand sa se intample astfel de lucruri”.

Diana Pavelescu, candidat la alegerile europarlamentare pe locul 2 la Forta Civica a declarat ca este inadmisibil ca intr-o europa unita sa auzim astfel de atitudini. “Din pacate reprezentarea Romaniei in strainatate, ori, mai precis lipsa de reactie a unor europarlamentari romani si a diplomatilor face ca politicienii straini sa-si permita astfel de declaratii. Va dati seama ca despre un cetatean spaniol, francez sau german nu si-ar fi permis sa spuna asa ceva”, a declarat Diana Pavelescu.

Si presedintele Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu a atras atentia asupra faptului ca Euroscepticismul este otrava care poate destructura cea mai vizionara constructie a unor lideri politici de geniu: Uniunea Europeana. „UE este un instrument bine gandit pentru o Europa puternica, dezvoltata economic si care sa nu cunoasca decat pacea. Este nevoie de oameni care stiu cum sa il foloseasca. Este nevoie de oameni seriosi in Parlamentul European care sa inteleaga importanta Romaniei ca tara de granita a UE. Este nevoie de cei pentru care amintirea dictaturii este proaspata, dar care nu pastreaza legaturi cu vechiul regim si nu le-au preluat obiceiurile.”, a precizat Mihai Razvan Ungureanu.

Cand jurnalistul James O’Brien l-a intrebat care ar fi diferenta intre romanii care s-ar muta langa el si germani, referindu-se la faptul ca sotia lui Nigel Farage este cetatean german, acesta a raspuns: „Stiti diferenta”. El a fost rugat sa comenteze si declaratiile sale anterioare cu privire la faptul ca nu ii place sa auda vorbindu-se doar in limbi straine in trenurile din Londra, avand in vedere ca propria lui sotie vorbeste in germana la telefon.

„Nu cred ca vorbeste in tren. Aceasta este ideea”, a raspuns Farage.

Directorul de comunicare al Ukip, Patrick O’Flynn, fost editorialist al Daily Express, a intrerupt interviul atunci cand subiectul s-a indreptat catre fondurile cerute de la Bruxelles ca europarlamentar. Farage a ignorat interventia acestuia si, potrivit angajatilor LBC, O’Flynn a fost nevoit sa il scoata afara din studio.

Farage a primit milioane de lire sterline din banii contribuabililor de cand a devenit europarlamentar, in 1999. Recent, el este chestionat in legatura cu ce s-a intamplat cu zeci de mii de lire sterline destinate administrarii unui birou al partidului.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309