TIMP LIBER

EVENIMENT la Complexul Brukenthal din Avrig! Celebrii TULIPANI au inflorit!

EVENIMENT la Complexul Brukenthal din Avrig! Celebrii TULIPANI au inflorit!

EVENIMENT la Complexul Brukenthal din Avrig! Celebrii TULIPANI au inflorit!2

Nu in multe locuri din Romania creste vestitul Tulipan (Liriodendron Tulipifera), un arbore cu flori asemanatoare lalelelor, fiind cunoscut si sub numele de „Arborele lalea”.

Cateva exemplare ale acestei specii rare traiesc intr-una dim gradinile fostei Resedinte de vara a baronului Samuel von Brukenthal (Preventoriul) din Avrig, fiind unul din punctele de atractie ale locului. In aceasta perioada a anului, Arborii Lalea infloresc, oferind vizitatorilor frumosului complex baroc avrigean un tablou de o frumusete aparte.

Dupa opinia unor specialisti, copacii au o varsta de aproximativ 250 de ani dar, in ciuda acestui fapt, mai au inca puterea si vigoarea de a bucura privirile si sufletele celor ce prefera sa faca o plimbare in mijlocul naturii, pe aleile parcului avrigean, „lalelele” galbui stralucind, asemeni unor pietre pretioase, pe fondul de un verde crud asigurat de frunzisul acestuia.

Tulipanul este declarat monument al naturii, in toata Europa existand doar cateva zeci de exemplare. Arborele isi are originea in padurile din estul Americii de Nord.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349