TIMP LIBER

Eveniment unic in tara, in Piata Mica din Sibiu. Daca iti place muzica, nu trebuie sa-l ratezi!

Eveniment unic in tara, in Piata Mica din Sibiu. Daca iti place muzica, nu trebuie sa-l ratezi!

Daca te-ai intrebat vreodata cum suna 400 de chitare ce interpreteaza aceeasi piesa, atunci ai ocazia sa afli raspunsul daca te vei afla, in 23 si 24 septembrie, la Sibiu. Aproape 400 de chitaristi din toata tara vor canta impreuna la Sibiu, in cel mai mare concert colectiv de chitara din Romania.

Sibiu Guitar Meeting 2015 © Silvana Armat(166)

Peste 2000 de chitaristi au avut de ales si au votat, dintr-o selectie larga de piese, cele 11 ce vor fi interpretate de cei peste 400 de chitaristi asteptati in Piata Mica. Amploarea luata de eveniment anul trecut a dus la o adevarata explozie de interes in randul comunitatii de chitaristi din intreaga tara. Tineri din Cluj, Craiova, Piatra Neamt, Constanta, Bucuresti, din peste 50 de orase din Romania ba chiar si din Chisinau s-au inscris deja pentru a participa la concertul din luna septembrie.

Patru dintre piesele de anul trecut au fost selectate de chitaristi si pentru editia din acest an, Living next door to Alice, Amintire cu Haiduci, Knockin`on heavens door si hitul Rolling Stones Satisfaction, carora si se vor adauga Hey Jude, Trebuie sa crezi, Praf de stele, Spune-mi cine esti, Vinovatii fara vina, Have you ever seen the rain si Another brick in the wall. „Sibiu Guitar Meeting nu e neaparat un moment de mare virtuozitate, de excelenta in muzica, este un moment care aduce laolalta generatii de muzicieni, vechii folkisti si rockeri cu pustii care au decis sa lase deoparte tabletele si calculatorul in favoarea celor sase corzi. Ne dorim sa dezvoltam aceasta comunitate a tinerilor ce acorda importanta educatiei prin muzica si sa le oferim un moment-spectacol care sa incununeze eforturile depuse de ei de-a lungul unui an de zile”, spune Anamaria Brumar, reprezentantul Asociatiei Play.

Sibiu Guitar Meeting este evenimentul vedeta al programului Pune mana pe chitara initiat de Asociatia Culturala Play. De-a lungul anului sunt organizate sase cercuri comunitare de chitara unde copii si tineri din Sibiu invata bazele instrumentului, invata sa cante inclusiv cele 11 piese ce vor fi interpretate la evenimentul din Piata Mica. Toate cursurile comunitare sunt gratuite, pentru a oferi tuturor acces la educatia prin muzica. Pentru aprofundarea lectiilor din cadrul acestui program, Asociatia Play a organizat si trei tabere, Guitar Summer Camp, la care au participat cateva sute de copii. Proiectul isi propune implicarea intregii comunitati sibiene in dezvoltarea tinerilor iar in acest an a adaugat in program o selectie de Serenade de Cartier, un eveniment itinerant ce va avea loc in cartierele orasului. Prima dintre aceste serenade are loc maine, in parcul central din cartierul Strand, de langa biserica. Evenimentul va incepe la ora 18.

Toate aceste evenimente fac parte din campania identitara Sibiu Guitar – Friendly City, initiata de Asociatia Culturala Play, in anul 2015, pentru de acreditarea Sibiului ca oras deschis promovarii chitarei si a stilurilor de muzica specifice acestui instrument in randul tinerei generatii. In cadrul campaniei au loc concerte, concursuri de chitara clasica si chitara electrica, recitaluri, evenimente, workshop-uri, expozitii, grupate in Festivalul de Chitara „De la Baroc la Rock”,  Programul cultural-social de educatie non-formala „Pune mana pe chitara” si Spectacolele “Povestea Chitarei”.  Mai multe detalii despre proiectul Asociatiei Culturale Play se gasesc pe https://www.facebook.com/punemanapechitara.

Foto: Silvana Armat si Catalina Draghici


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309