CULTURA

Evenimentele culturale si sportive care vor avea loc in luna august 2014!

Evenimentele culturale si sportive care vor avea loc in luna august 2014!

Evenimentele culturale si sportive care vor avea loc in luna august 2014!2

In luna august, oferta culturala si sportiva a Sibiului este foarte bogata, oferind publicului evenimente diverse si de calitate.

Luna august a inceput in forta cu un festival folcloric – “Cantecele muntilor”, aflat la editia cu numarul 39. Acest festival de exceptie a avut anul acesta inca o valenta, sarbatorind 70 de ani de existenta a Ansamblului Cindrelul – Junii Sibiului. Muzica si dansul popular, serile tematice care au prezentat gastronomia cipriota, turceasca, ceha si romaneasca, workshop-uri si parada portului au animat centrul Sibiului in perioada 31 iulie – 3 august.

“Sibiul Vesel” este un eveniment care se va desfasura pe tot parcursul acestei luni, in zilele de 1, 2, 8, 9, 22 si 23 august si propune publicului sa zambeasca. Organizatorii vor prezenta o serie de spectacole de comedie in spatii publice bazate pe interactiunea cu publicul si pe improvizatie.

In statiunea Paltinis a fost organizat in data de 2 august un eveniment sportiv numit “Cindrelul in alergare”. Alergatori profesionisti si amatori au avut ocazia sa isi masoare rezistenta in alergare in competitii de maraton si semi-maraton.

Copiilor li s-a pregatit un “Weekend de poveste” in fiecare duminica a lunii august. Locurile de joaca din Parcul Sub Arini, Parcul Tineretului, Parcul Astra, Parcul Cetatii si cel din cartierul Terezian vor fi scena unor programe speciale pentru cei mici.

In perioada 7- 10 august vor avea loc in diverse locatii din Sibiu manifestarile Festivalului Artmania, aflat la a noua editie. Scena principala va fi amplasata in interiorul complexului Balanta, dar concerte vor fi organizate si in Piata Mare, in curtea Palatului Brukenthal si in curtea Muzeului de Istorie.

In weekend-ul 8 – 10 august, Parcul Sub Arini va gazdui Arini Fest Cinema. Pe parcursul celor trei zile vor fi proiectate diverse productii cinematografice, acestea fiind completate de jocuri, activitati in aer liber si chiar o zona de biblioteca.

In data de 10 august va avea loc in Biserica Cetate Gusterita un concert de inaugurare a orgii istorice care a fost recent restaurata de Organizatia Internationala a Constructorilor de Orgi. Concertul va fi sustinut de doamna Ursula Philippi.

Festivalul “Classics for Pleasure” se va desfasura in perioada 11 – 16 august la Sala Thalia. Organizatorii vor prezenta publicului sapte spectacole de muzica clasica ce vor contine creatiile artistilor consacrati si apreciati de publicul larg.

In zilele de 16 si 17 august va avea loc evenimentul sportiv Triada MTB, dedicat celor care practica mountain bike cross country. Traseele vor fi concepute special pentru aceste competitii de tip maraton pe bicicleta. Evenimentul va cuprinde si o competitie destinata copiilor cu varste intre 4 si 14 ani.

In data de 17 august, in Piata Mare va avea loc evenimentul intitulat “Reuniunea Trupelor”, un eveniment care va aduce pe scena trupele anilor ’90 in Romania.

In penultimul weekend din august, in zilele 23 si 24, va avea loc in Padurea Dumbrava proiectul “Sibiul de odinioara”, un eveniment care doreste sa recreeze atmosfera petrecerilor in aer liber de alta data, pe muzica renumitilor interpreti romani de slagare. Pe scena din Dumbrava Sibiului se vor auzi slagarele lui Mihai Constantinescu, Marina Florea, Stela Enache, Marina Voica, Carmen Trandafir si multi altii.

In ultimul sfarsit de saptamana, in perioada 29 – 31 august va avea loc Festivalul Medieval Cetati Transilvane, editia din acest an desfasurandu-se sub motto-ul “Bucurosi de oaspeti”. Pe scenele amplasate in diversele spatii ale festivalului vor evolua artisti din tara noastra dar si din Letonia, Germania, Serbia, Bulgaria si Spania. Programul festivalului include si anul acesta concerte de muzica medievala, demonstratii de lupta, spectacole pirotehnice, spectacole de dans si teatru. Parada festivalului va avea loc vineri, 29 august, de la ora 21, cu plecare de langa Turnul Dulgherilor din Parcul Cetatii. O parte inedita a Festivalului o vor constitui conferintele de medievistica sustinute de profesor universitar dr. Zeno Pinter in cadrul carora se va prezenta istoria Evului Mediu prin povesti urbane, povestea razboinicilor vestiti, descrierea vietii de zi cu zi, precum si alte teme legate de acea perioada.

Pe parcursul ultimei saptamani a acestei luni, Turnului Sfatului va gazdui expozitia Abstract, organizata in cadrul Programului International de Arta Fotografica, editia a 16-a. In cadrul acestui eveniment, renumitul artist argentinian Bernardo Federico Neumann va expune o parte din colectia sa intitulata “Abstraccion Surrealista”.

La sfarsitul lunii august, in data de 30, va incepe Festivalul International Clara Haskil, care va oferi publicului doua concerte de vioara, violoncel si pian.

Pe tot parcursul acestui luni va fi deschisa publicului pentru vizitare expozitia Salvador Dali la Muzeul National Brukenthal, iar calfele calatoare isi vor desfasura activitatea in spatiile publice din centrul istoric.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309