CULTURA

Evenimentul Elite Art Club Unesco aduce la Sibiu muzica clasica!

Evenimentul Elite Art Club Unesco aduce la Sibiu muzica clasica!

Evenimentul Elite Art Club Unesco aduce la Sibiu muzica clasica!

Evenimentul Elite Art Club Unesco aduce la Sibiu muzica de camera, simfonica si religioasa, opera, opereta si un concert Proms of Delight, intr-o saptamana magica:

– 11-16 august. Sala Thalia, Biserica Ursulinelor, Piata Mare.

– 7 spectacole de muzica clasica, intr-un festival unic: Classics for Pleasure

– 6 orcheste si 400 de artisti, in 6 zile de festival

Puccini, Rossini, Vivaldi si Ceaikovski sunt doar cativa dintre titanii muzicii clasice care vor pune stapanire pe Sibiu, intre 11 si 16 august, in cadrul festivalului Classics for Pleasure MusicFest. Operele lor vor fi puse in scena de invitati de talie internationala din tara si strainatate. Elisabeth Leonskaja, una dintre cele mai mari pianiste ale timpurilor noastre, deschide festivalul, la Sala Thalia, in seara de 11 august. Intr-o lume dominata de media, Elisabeth Leonskaja isi pastreaza originalitatea si merge, astfel, pe urmele marilor artisti rusi care nu si-au abatut niciodata atentia de la chintesenta muzicii. Nascuta in Tbilisi, Georgia, intr-o familie de rusi, a fost de la inceput un copil minune in studiul pianului si a sustinut primele concerte cand avea doar 11 ani.

Pe lista invitatilor din strainatate se mai numara dirijorul David Crescenzi, care a avut o colaborare de 5 ani cu Teatrul Operei din Cairo, Egipt si a condus productia ‘Aspire’ de David Krane, cu ocazia Jocurilor Olimpice Asiatice, la Doha, Quatar.

Kah Chung Wong (Singapore), castigator al Premiului I la Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti 2013, va dirija Orchestra Simfonica a Filarmonicii Sibiu, intr-un spectacol programat in 14 august.

La Sibiu vor veni si personalitati ale scenei muzicii clasice romanesti, printre care dirijorul Horia Andreescu, laureat al Premiului Comitetului National UNESCO pentru Dezvoltare Culturala, tenorul Marius Vlad Budoiu, considerat artistul liric roman cu cel mai vast repertoriu, cuprinzand 120 de roluri de prima marime de opera, repertoriu vocal-simfonic si cameral, dar si prim-solistele Oana Andra si Narcisa Brumar.

Timp de sase zile , melomanii vor avea parte de sapte spectacole memorabile. In 12 august, la Sala Thalia, Orchestra Camerata Regala propune un ‘duel’ Vivaldi vs. Ceaikovski, iar in 13 august, tot la Thalia, este programata opera intr-un singur act ‘Gianni Schicchi’, de Giacomo Puccini.

Piata Mare se va umple de acordurile clasice in 15 august, la spectacolul ‘Proms of Delight’ al Bucharest Symphonic Pops. Classics for Pleasure programeaza un final grandios, in 16 august, tot in Piata Mare, cand melomanii sunt invitati sa fie alaturi de Figaro, in ‘Barbierul din Sevilla’.

Festivalul Classics for Pleasure este un eveniment organizat de ELITE ART Club UNESCO. Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu, prin Primaria Municipiului Sibiu.

Sponsori: Romtelecom si COSMOTE Romania, Casa de avocatura Corciu si Asociatii.

Asociatia ELITE ART Club UNESCO este o organizatie nationala neguvernamentala si are drept scop promovarea valorilor culturii contemporane romanesti in tara si strainatate, precum si educarea publicului in spiritul recunoasterii si aprecierii lor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219