CULTURA

Expozitia de pictura, desen si ceramica, SPERANTA PRIN ARTA la Biblioteca Astra!

Expozitia de pictura, desen si ceramica, SPERANTA PRIN ARTA la Biblioteca Astra!

Expozitia de pictura, desen si ceramica, SPERANTA PRIN ARTA la Biblioteca Astra!

Club Rotaract Sibiu si Club Rotary Sibiu in colaborare cu Asociatia Spitalului de Psihiatrie „Dr.Gh.Preda“ si Spitalul de Psihiatrie „Dr.Gh.Preda“ din Sibiu au placerea de a va invita luni 15 decembrie 2014 orele 18.00, la Biblioteca Astra din Sibiu (str. G. Baritiu, nr. 5-7) Sala FESTIVA, Corpul A, unde va avea loc vernisajul expozitiei de pictura, desen, ceramica si articole decorative SPERANTA PRIN ARTA, editia a-VII-a.

Lucrarile sunt realizate in Atelierul de Ergoterapie din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr.Gh.Preda“.

“Ergoterapia inseamna terapie prin munca sau altfel spus, “starea de sanatate obtinuta prin munca“. Terapia ocupationala este forma de tratament care foloseste activitati si metode specifice pentru a dezvolta, ameliora sau reface capacitatea de a desfasura activitatile necesare vietii individului, de a compensa disfunctii si de a diminua deficientele fizice. Scopul primordial este cel medical (de promovare a sanatatii si starii de bine) si apoi cel economic-social, urmarindu-se efectul terapeutic prin munca, prin activitate,  pentru  a permite indivizilor participarea la activitatile cotidiene. Terapia ocupationala stimuleaza increderea in sine a bolnavilor si dezvoltarea fireasca a personalitatii, organizeaza un program de miscari dirijate in conditii de lucru, constata capacitatile si inclinatiile restante ale bolnavului, coreleaza recuperarea medicala cu cea profesionala, realizeaza reinsertia cat mai rapid cu putinta in viata sociala, economica si profesionala,  inlatura starea de dependenta a bolnavilor, care se exprima prin intampinarea unor dificultati majore de relationare si actiune.” a declarat Dr. Bacila Ciprian, membru al Clubului Rotary si director medical in cadrul Spitalului de Psihiatrie.

“Banii stransi in urma vanzarii lucrarilor vor fi donati spitalului pentru ajutorarea la reinsertia psihosociala, cresterea abilitatilor sociale, dezvoltarea relatiilor interumane, reabilitare sociala si vocationala si continuarea realizarii lucrarilor”, au adaugat organizatorii.

Evenimentul este sustinut si sprijinit de catre Biblioteca „Astra” Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu si Uniunea Artistilor Plastici din Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279