CULTURA

Expozitia „Dezvoltarea sustenabila a peisajului: Perspectivele dezvoltarii socio-ecologice in sudul Transilvaniei” la Sibiu!

Expozitia „Dezvoltarea sustenabila a peisajului: Perspectivele dezvoltarii socio-ecologice in sudul Transilvaniei” la Sibiu!

Expozitia Dezvoltarea sustenabila a peisajului Perspectivele dezvoltarii socio-ecologice in sudul Transilvaniei la Sibiu!2

O echipa coordonata de catre prof. dr. Joern Fischer, apartinand Universitatii Leuphana Lüneburg (Germania), a initiat un proiect de cercetare a patrimoniului natural si cultural (relatiile comunitate – traditii – natura) din Podisul Tarnavelor, pe durata a cinci ani (2010 – 2014).

Regiunea Tarnavelor, una dintre resursele unice naturale si culturale ale Romaniei dar si ale Europei, se confrunta cu numeroase schimbari socio-economice si demografice. Scopul acestui proiect de cercetare, a fost acela de a intelege modul in care aceste modificari pot fi asimilate pozitiv, de catre comunitate si institutiile locale, fara a compromite valorile culturale si naturale ale regiunii.

Rezultatele proiectului ofera o gama larga de informatii cu privire la diversitatea naturala si culturala a regiunii, asupra modului in care localnicii valorifica/apreciaza mediul inconjurator. Aceste informatii traseaza perspective atat asupra oportunitatilor cat si asupra barierelor ce stau in calea dezvoltarii socio-economice a sudului Transilvaniei. Expozitia, de postere, urmareste patru traiectorii posibile de dezvoltare sau „scenarii”, rezultate in urma proiectului si a atelierelor de lucru desfasurate in colaborare cu institutiile si factorii de decizie locali.

Expozitia face parte din proiectul Sustainable landscapes:

A social-ecological study on the future of Southern Transylvania coordonat de catre Leuphana Universität Lüneburg (Germania) prin prof. dr. Joern Fischer.

Proiectul a fost finantat de catre Fundatia Alexander von Humboldt.

Parteneri: The Mihai Eminescu Trust, Fundatia Adept, Milvus Group, Muzeul National Brukenthal Sibiu

Expozitia Dezvoltarea sustenabila a peisajului Perspectivele dezvoltarii socio-ecologice in sudul Transilvaniei la Sibiu!3


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309