CULTURA

Expozitie de plante medicinale de padure la Sibiu!

Expozitie de plante medicinale de padure la Sibiu!

SONY DSC

Expozitie de plante medicinale de padure in Sibiu la c in perioada 7.11.2014 — 31.01.2015.

Numeroase dovezi arheologice atesta intrebuintarea unor plante sub forma de pulberi si lichide inca din perioada primelor comunitati umane. Medicamentele acelor timpuri erau de origine minerala, animala si vegetala, cu predilectie plante medicinale.

In zilele noastre, datorita dezvoltarii industriei chimice si farmaceutice, au fost introduse si intrebuintate medicamentele de sinteza, crezandu-se ca in viitor acestea vor inlocui cu timpul produsele vegetale. Studiile de statistica recente au evidentiat ca oamenii se imbolnavesc din cauza consumului de substante chimice. Acest aspect a constituit motivul pentru care atentia noastra s-a indreptat de cativa ani tot mai mult spre utilizarea medicamentelor pe care ni le ofera natura.

Expozitia Plante medicinale de padure propune cunosterea a 20 de plante medicinale si a intrebuintarilor acestora, speciile fiind intalnite in Padurea Dumbrava Sibiului. Informatiile despre plante sunt completate cu materiale de herbar medicinal din patrimoniul Muzeului de Istorie Naturala Sibiu, dar si cu carti specifice temei prezentate. Expozitia face parte din proiectul educational „Plantele — panaceul sanatatii”, demarat in anul 2009.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309