ACTUALITATE

Facultatea de Inginerie a incheiat un nou parteneriat cu mediul de afaceri sibian. Visma Softwere a investit 18.000 euro in dotarea unui laborator

Facultatea de Inginerie a incheiat un nou parteneriat cu mediul de afaceri sibian. Visma Softwere a investit 18.000 euro in dotarea unui laborator

decan liviu rosca decan inginerie ulbs

Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu a inaugurat, joi, un nou laborator didactic realizat in parteneriat cu mediul de afaceri sibian. In urma unei investitii pe peste 18.000 euro, compania norvegiana Visma Softwere a modernizat si dotat Laboratorul de baze de date si ingineria programarii, cu mobilier didactic, 16 statii de calcul de ultima generatie, proiector si echipamente de retea.

”Incercam sa dezvoltam aceasta colaborare pe mai multe paliere. Prin astfel de parteneriate dorim sa le oferim studentilor posibilitatea de a se pregati mai bine, de a face fata mai bine profesiunii lor”, a declarat prof.univ.dr.ing. Liviu Rosca (foto), decanul Facultatii de Inginerie.

Potrivit reprezentantilor companiei norvegiene, parteneriatul cu ULBS reprezinta un motor de crestere si dezvoltare pentru Visma.

”In ultimii sase ani Visma s-a dezvoltat constant in Romania si doreste sa se dezvolte in continuare. Datorita parteneriatului cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu am reusit sa crestem numarul angajatilor cu 70 de persoane si dorim sa extindem acasta cooperare, care ne va ajuta sa dezvoltam si compania, pe piata din Romania. Dorim sa avem oameni bine pregatiti si acesta este motivul pentru care ne-am implicat in acest parteneriat cu ULBS”, sustine Jostein Halvdsrud, directorul departamentului de cercetare si dezvoltare al Visma Softwere Norvegia.

In acest moment, Visma are, la Sibiu, 170 de angajati, iar peste 80% dintre acestia sunt studenti ai ULBS. ”Cred ca este timpul ca mediul de afaceri sa se implice in dezvoltarea oamenilor pe care ii foloseste. Avem 170 de angajati in Visma Sibiu in acest moment, iar 70% provin din Facultatea de Inginerie, iar 10% de la Facultatea de Stiinte, specializarea matematica informatica. Sper sa mai deschidem cel putin inca un laborator in acest an la Facultatea de Inginerie si am discutat cu domnul decan si alte modalitati de colaborare”, a precizat Sorin Rotaru, director Visma Sofwere Romania.

laborator visma inginerie ulbs

Pana in acest moment, la Facultatea de Inginerie s-au implicat in dezvoltarea laboratoarelor si a spatiilor didactice cinci companii din Sibiu. Partenerul strategic al Facultatii de Inginerie, Continental SA a dezvoltat si a dotat 5 laboratoare, in timp ce Marquardt a investit in doua laboratoare si doua spatii pentru activitati didactice, in timp ce Wenglor si Visma au sustinut dezvoltarea a cate unui laborator. De asemenea, Facultatea de Inginerie mai are parteneriate cu Compa si Takata.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309