CULTURA

„Faust” mai cauta cinci Margarete

„Faust” mai cauta cinci Margarete

Fetitele cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani care vor sa intre in lumea teatrului, au posibilitatea de a juca in unul din cele mai importante spectacole puse in scena de Teatrul National ”Radu Stanca” din Sibiu.

 faust teatrul radu stanca sibiu

Teatrul sibian organizeaza un nou casting pentru rolul Margaretei din spectacolul „Faust” in regia lui Silviu Purcarete. Margareta, simbol al inocentei si al tineretii in textul lui Goethe, este reprezentata in spectacolul lui Silviu Purcarete ca un personaj colectiv, iluzoriu, interpretat de sapte fetite. Aflat la cea de-a patra generatie, ansamblul de Margarete urmeaza sa fie schimbat in primavara acestui an, fiind impusa o limita de varsta pentru rol.

Acest apel se adreseaza fetelor cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani. Castingul va avea loc in data de 16 aprilie, de la ora 10:00, in Sala de conferințe a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, iar programarea la interviu se face prin e-mail la adresa [email protected] sau prin telefon la numarul 0722 305 090, persoana de contact Luminița Puiuleț. La interviu, candidatele vor avea de interpretat un cantec, preferabil in limba germana. Castingul se va desfașura in prezența coordonatorului corului din spectacolul Faust, Gheorghe Stoica.

Considerat un spectacol de referinta in istoria teatrului romanesc și universal, „Faust” dupa Goethe, in regia lui Silviu Purcarete, se distinge prin viziunea regizorala si complexitatea rolurilor prezentate in constructia baroca stapanita pana la cele mai mici si graitoare detalii: decor si light design de o impresionanta forta evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burlesti, muzica antrenanta sau coplesitoare cu efecte sonore adecvate acelei ambiante funambulesti, proiectii video ingenios si convingator articulate in arhitectura intregului demers scenic creat monumental prin jocul actorilor in hala de la Fabrica de cultura. Spectacolul a avut premiera in 2007, in cadrul Programului „Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007”, fiind prezentat mai apoi inclusiv in selectia oficiala a Festivalului International de la Edinburgh.

FOTO: Sebastian Marcovici


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309