CULTURA

Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” devine international. 24 de spectacole in 14 spatii din tot orasul

Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” devine international. 24 de spectacole in 14 spatii din tot orasul

Proaspat desemnat unul din cele mai bune evenimente teatrale din Europa, dupa festivalurile de la Avignon si Festivalul International de la Edinburgh, maratonul teatral „25 de ore de teatru non – stop” de la Sibiu, va deveni, din acest an unul international.

Ajuns deja la editia a VI-a, „25 de ore de teatru non – stop”  avea loc in perioada 16 – 17 aprilie 2016. Festivalul aduce la Sibiu nu mai putin de 24 de evenimente: spectacole de teatru, conferinte, concerte, workshop-uri, proiectii de film si recitaluri de poezie, care vor avea loc incepand de sambata 16 aprilie si pana duminica 17 aprilie, in paisprezece locatii indoor sau outdoor din Sibiu.

Citeste si Avem cu ce! 25 de ore de teatru non – stop, printre cele mai bune festivaluri din Europa

De la sala mare a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu la hale industriale din afara orasului. Care sunt cele 14 locatii in care vor avea loc spectacolele din program?

Deschiderea oficiala a editiei din acest an a festivalului va avea loc la sala mare de spectacole a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu. Pe scena vor urca in premiera la Sibiu, cu spectacolul „4 x 4 personaje”, actorii Teatrului Spiritual Bucuresti. Din distributie face parte si cunoscutul actor Ioan Gyuri Pascu. Cea mai recenta reprezentatie a acestui spectacol a avut loc in Canada, in orasele Montreal si Toronto. O locatie aparte in acest an va fi Hala Unimat din Selimbar, ce va gazdui spectacolul „Reflection” al Lightwave Theatre Company –  trupa de teatru ce a fost invitata sa reprezinte Romania la World Puppet Carnival Indonezia in anul 2013, respectiv Thailanda in anul 2014. Compania Lightwave Theatre este cunoscuta publicului larg urmare a participarii la emisiunea „Romanii au talent”. Pe scena Teatrului Gong va urca singura companie de teatru independent din Romania nominalizata UNITER, este vorba despre compania Un Teatru Bucuresti, ce va prezenta la Sibiu spectacolul „Blackbird”. Celelalte locatii in care vor avea loc evenimente sunt: Libraria Habitus, Libraria Humanitas, Atrium, The Letter,  Imperium, Piata Mica, Piata Mare, Pietonala Nicolae Balcescu, Facultatea de Litere si Arte, Biblioteca Astra si Oldies Pub.

Primul festival sibian pentru care biletele pot fi cumparate direct de pe pagina de facebook

Biletele pentru editia din acest an a festivalului au fost puse in vanzare si pot fi cumparate  direct de pe pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/respira.teatru, organizatorii evenimentului dorind in felul acesta sa inlesneasca accesul la spectacole tuturor persoanelor din tara care doresc sa participe la festival. Biletele au un pret unic de 25 de lei, singurul eveniment din festival pentru care biletele costa 40 de lei (biletul intreg), respectiv 30 de lei (biletul redus) este spectacolul de deschidere a festivalului: „4 x 4 persoane”. Biletele pot fi cumparate online de pe siteul oficial al festivalului: www.respirateatru.ro, de pe pagina de facebook a festivalului sau de pe siteul www.kompostor.ro. Asociatia Culturala BIS, organizatorul evenimentului, nu percepe niciun comision pentru vanzarea online a biletelor la festival. In Sibiu, biletele pot fi cumparate de la Agentia Teatrala (Bulevardul Nicolae Balcescu, nr. 17) si din Librariile Habitus si Humanitas.

Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” este o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu. Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala BIS, sub egida EFFE – Europe For Festivals, Festivals For Europe.

Programul complet, aici


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279