CULTURA

Festivalul „Bujorul de munte” se va desfasura in comuna sibiana Gura Raului! Vezi programul festivalului!

Festivalul „Bujorul de munte” se va desfasura in comuna sibiana Gura Raului! Vezi programul festivalului!

Festivalul Bujorul de munte se va desfasura in comuna sibiana Gura Raului! Vezi programul festivalului!

Cea de–a XI–a editie a Festivalului „Bujorul de munte” se desfasoara in 5-6 iulie 2014, in comuna sibiana Gura Raului.

„Bujorul de munte” este singurul festival din judetul Sibiu, al carui specific este dat de promovarea gastronomiei traditionale, alaturi de cantecele si jocurile populare. Astfel, in prima zi de festival, in aval de baraj, festivalul gazduieste o cina ca la stana, de la care nu vor lipsi bulzul, tocana de oaie, sarmalutele, painea coapta pe vatra, diverse sortimente de branza etc. Atmosfera va fi intretinuta de ansambluri din judetul Sibiu si de solisti, binecunoscuti pe scena muzicii populare nationale.

In cea de-a doua zi de festival, spectatorii vor avea prilejul sa urmareasca jocul Junilor din Gura Raului, in centrul comunei, iar petrecerea va continua la scena situata in aval de baraj, cu produse traditionale, specifice Sibiului, si cu un spectacol folcloric.

Festivalul „Bujorul de Munte” este un produs turistic aparut in anul 2004, in ideea ca turismul rural este strans legat de pastrarea si valorificarea traditiilor populare.

Organizatorii evenimentului sunt Primaria si Consiliul Local Gura Raului, Consiliul Judetean Sibiu, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, in parteneriat cu Asociatia de Infrumusetare a Comunei Gura Raului, Regia Publica Locala Ocolul Silvic Gura Raului, Asociatia Pensiunilor Turistice din Gura Raului, SGA Sibiu.

Programul festivalului:

Sambata, 2 iulie

– ora 19, la Gura Raului, in aval de baraj: Cina ca la stana, cu program folcloric sustinut de solistii: Ioana Brad, Camelia Cosma Stoita, Traian Stoita, Maria Lepindea, Ioan Dancanet, Razvan Nastasescu, Gabriela Tuta, Ovidiu Homorodean, Robert Tarnaveanu, Mariana Anghel, Veta Biris

si Formatia de dansuri „Bujorul de Munte” – Gura Raului si Ansamblul Folcloric „Veteranii – Junii Sibiului”

– ora 23 – Foc de tabara

Duminica, 3 iulie

– ora 11 – Primirea oficiala la poarta de intrarea in comuna Gura Raului

– ora 12 – Jocul Junilor din Gura Raului in fata bisericii

– ora 13 – Spectacol folcloric, in aval de baraj, sustinut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului” si solistii Alina Bica, Daniel Rosalim, Viorica Telcean, Adrian Neamtu. Invitati: Andreea Haisan, Alexandru Bradatan, Codruta Rodean, Daniel Pop, Gabriel Dumitru, Nicu Mita, Madalina Ancuta Mirza, Paul Ananie, Traian Stoita, Stana Stepanescu, Sergiu Cipariu, Nineta Popa, Sava Negrean Brudascu, Vasile Conea.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275