CULTURA

Festivalul Classics for Pleasure creste de la an la an!

Festivalul Classics for Pleasure creste de la an la an!

Festivalul Classics for Pleasure creste de la an la an!2

Festivalul Classics for Pleasure, care va incepe saptamana viitoare la Sibiu, a programat astazi conferinta de presa premergatoare evenimentului. Organizatorii au subliniat dimensiunile pe care festivalul le capata de la an la an, mai ales ca, in 2014, vor fi 7 spectacole, cu 400 de artisti invitati, cifre duble fata de cele de anul trecut.

Unul dintre cele mai gustate spectacole va fi, fara indoiala, Proms of Delight, concert programat in 15 august, in Piata Mare din Sibiu. Proms of Delight este un concept implementat de BBC, in urma cu mai bine de 150 de ani, si presupune interpretarea unor fragmente cunoscute si gustate de publicul larg, din mai multe domenii muzicale – opera, opereta, muzica clasica, muzica de film. „Veti avea o surpriza cu siguranta placuta in cadrul acestui concert. Una dintre piesele interpretate la pian, in Piata Mare din Sibiu, ii apartine unui compozitor roman si a fost folosita ani la rand, ca generic, de una dintre cele mai cunoscute emisiuni TV din Romania”, a spus, in cadrul conferintei de presa, Costin Grigore, managerul festivalului.

Doamnelor si domnisoarelor cu numele de Maria li s-a pregatit o seara speciala. Cu o zi inainte de sarbatoarea Sfintei Marii, pe 14 august, de la ora 17.00, Classics for Pleasure programeaza, la Biserica Ursulinelor, un concert de muzica religioasa, in interpretarea mezzo-sopranei Oana Andra, prim-solista Operei Nationale din Bucuresti.

Luni, 11 august, in deschiderea festivalului, melomanii sunt asteptati la Sala Thalia, la un concert integral Beethoven. Va concerta Orchestra Sinfonietta, dirijata de maestrul Horia Alexandrescu, iar la pian, artista de renume international Elisabeth Leonskaja. In 12 august, tot la Thalia, Cameratta Regala, orchestra de camera aflata sub inaltul patronaj al Principelui Radu de Romania, va interpreta Anotimpurile de Vivaldi si Serenada de Ceaikovski. Miercuri, 13 august, pe scena salii de concerte va avea loc o productie indrazneata – opera comica intr-un singur act “Gianni Schicchi”, de Giacomo Puccini. Kah Chung Wong (Singapore), castigator al Premiului I la Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti 2013, va dirija Orchestra Simfonica a Filarmonicii Sibiu, intr-un spectacol programat in 14 august si in care solist va fi o tanara speranta a scenei romanesti, violoncelistul Andrei Ionita, in varsta de doar 16 ani.

In incheierea festivalului, Piata Mare va fi martora unui spectacol grandios, de mai bine de trei ore. Peste 100 de artisti, decoruri fastuoase, Opera Nationala Romana din Cluj, alaturi de corul operei, vor interpreta „Barbierul din Sevilla”. Un spectacol care nu trebuie ratat.

Accesul la spectacolele din Piata Mare si de la Biserica Ursulinelor este gratuit. Biletele pentru concertele de la Sala Thalia s-au pus deja in vanzare, atat online, pe eventim.ro, cat si la casa de bilete a Salii Thalia. Elevii pana in 18 ani au gratuitate, in limita locurilor disponibile iar pensionarii care achizitioneaza bilete pentru spectacolele de la Sala Thalia primesc o invitatie cu loc pentru spectacolele din Piata Mare. Pretul biletelor este, in functie de categorie, de 15, respectiv 20 de lei.

Festivalul Classics for Pleasure este un eveniment organizat de ELITE ART Club UNESCO. Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu, prin Primaria Municipiului Sibiu. Sponsori: Romtelecom si COSMOTE Romania, Casa de avocatura Corciu si Asociatii.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349