CULTURA

Festivalul Dansul Corbilor a reunit peste 1000 de oameni!

Festivalul Dansul Corbilor a reunit peste 1000 de oameni!

Festivalul Dansul Corbilor a reunit peste 1000 de oameni!2

Ajuns la a treia editie Festivalul Dansul Corbilor al Asociatiei Elijah Initiativa Sociala Ruth Zenkert, din Hosman a reunit in dupa amiaza zilei de 08.07.2014 peste 1000 de oameni.

Sateni din Nou, Hosman si Tichindeal au venit sa vada si sa auda ce au invatat copiii lor de-a lungul unui an, iar oaspetii nostri au redescoperit farmecul satului Hosman si au facut cunostinta cu copiii scolilor noastre de muzica , care le-au incantat ochii si sufletul cu dansurile si cantecele lor. Imaginile si sunetele micilor artisti se nasc din muzica si se topesc in muzica .

Fiindca acest eveniment este important atat pentru noi, cat si pentru prietenii nostri din Austria, am beneficiat de prezenta muzicienilor de la Viena si a colegilor nostri de la Concordia Bucuresti si Ploiesti.

De asemenea, au participat ca invitati la acest eveniment si personalitati ale Sibiului : subprefectul judetului, domnul Lucian RADU, consilierul judetean, domnul Petru DUCA, primarul comunei Nocrich, domnul Ionel VISA, primarul comunei Rosia, domnul Valentin ALDEA, directorii scolilor din comunele Nocrich , Rosia si altii.

In aceasta frumoasa zi de vara toti oaspetii nostri au avut parte de numeroase surprize. Inainte de inceperea concertului de la ora 18.00, copiii si adultii au participat la jocurile organizate de asociatie, la fiecare joc adunandu-se puncte, care in final au fost rasplatite cu cadouri pentru toti participantii.

Copiii de pe Valea Hartibaciului sunt extrem de talentati la muzica. Au ritmul in ei. Muzica este un domeniu de care devin interesati. Le-ar placea sa invete sa cante si sa duca mai departe o traditie aproape uitata. Multi vor sa invete sa cante la un instrument , dar principala problema este faptul ca nu-si permit sa cumpere unul. De asemenea, tot din cauza banilor nu-si permit un profesor care sa-i invete.

Avem deja experieta in astfel de proiecte pe care le implementam cu succes in Casa Sonja din Hosman si Casa Thomas din Nou, unde se infiripa deja o orchestra, un cor, un taraf, o trupa de muzica rromanes, o formatie de tobosari si un miniansamblu de dansuri populare si moderne , unde sub supravegherea profesorilor invata primele note, game, solfegii. Clasele sunt amenajate special pentru muzica si dans.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279