CULTURA

Festivalul International al Artei Lirice – Spectacolul „OperFado”, transmis in direct pe internet!

Festivalul International al Artei Lirice – Spectacolul „OperFado”, transmis in direct pe internet!

Festivalul International al Artei Lirice  Spectacolul OperFado2

Spectatori din intreaga lume au posibilitatea sa urmareasca in direct, transmis pe internet, spectacolul de deschidere a celei de-a 13-a editii a Festivalului International al Artei Lirice.

Evenimentul, intitulat „OperFado”, va avea loc miercuri 10 septembrie 2014 la Sala Thalia din Sibiu cu incepere de la ora 19 si ii are ca principali invitati pe soprana Elena Mosuc, solistul de fado Gonçalo Salgueiro (Portugalia), alaturi de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusa de dirijorul Gabriel Bebeselea.

“Prezentat in premiera mondiala la Iasi, pe 23 aprilie 2014, intr-o alcatuire partial diferita, concertul acesta aduce impreuna arii de opera si musical, precum si cantece fado. Gonçalo Salgueiro si cu mine speram sa incantam publicul din Sibiu asa cum i-a bucurat si pe ieseni in urma cu cateva luni – la fel cum dorim sa-i cucerim si pe cei care, in viitorul apropiat, vor veni sa ne asculte in diferite orase din toata lumea unde vom canta OperFado” a declarat soprana Elena Mosuc.

“Ineditul acestui concert consta in faptul ca, pentru prima data, au fost alaturate doua genuri care la prima vedere nu au absolut nicio legatura: muzica fado protugheza si muzica de opera. Apoi a fost adaugat si genul de musical. La Sibiu, noutatea consta in faptul ca aceste lucrari de muzica fado vor fi cantate impreuna cu orchestra si bineinteles chitaristii de fado, fara de care nu se poate canta aceasta muzica” a adaugat dirijorul Gabriel Bebeselea.

Biletele au fost puse in vanzare la Casa de bilete a Salii Thalia. Pretul unui bilet pentru acest spectacol costa 30 lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de o reducere de 50%.

Pe internet, spectacolul va putea fi urmarit in direct, fara a fi necesara crearea unui cont, la adresa:

http://new.livestream.com/accounts/3312258/events/3370731

Programul festivalului mai cuprinde spectacole de opera, opereta, opera pentru copii, recitaluri de lieduri si gale de opera – realizate in colaborare cu institutii muzicale din Romania si strainatate, artisti lirici, dirijori, solisti invitati. De asemenea, intre 17 si 19 septembrie vor avea loc o serie de flashmob-uri in spatii neconventionale din Sibiu. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279