CULTURA

Festivalul International „Clara Haskil” vine la Sibiu intre 30 august si 4 septembrie!

Festivalul International „Clara Haskil” vine la Sibiu intre 30 august si 4 septembrie!

Festivalul International Clara Haskil vine la Sibiu intre 30 august si 4 septembrie!2

Festivalul International „Clara Haskil” onoreaza memoria legendarei pianiste de origine romana, desfasurandu-se in perioada 30 august – 4 septembrie, in Sala Thalia din Sibiu.

Mari muzicieni apreciati la nivel international, precum Marina Chiche, Julien Quentin, István Várdai, Tiberiu Soare, Adam Laloum, Alina Azario, François-Xavier Poizat , precum si Orchestra Simfonica Bucuresti si Cvartetul Arcadia vor urca pe scena Festivalului International „Clara Haskil”.

Orchestra Simfonica Bucuresti, dirijata de Tiberiu Soare, va canta in concertul de deschidere al festivalului, care va avea loc pe 30 august, de la ora 19.30, in Sala Thalia. Alaturi de ei va fi violonista franceza Marina Chiche.

De asemenea, lucrari compuse de doi dintre cei mai cunoscuti muzicieni romani pe plan international, George Enescu si Dinu Lipatti, vor fi interpretate intr-o seara speciala. Recitalul sustinut de violonista franceza Marina Chiche si pianista de origine romana Alina Azario va aduce pe scena Salii Thalia din Sibiu, pe 3 septembrie, de la ora 19.30, celebra „Sonata Nr. 2 pentru Vioara si Pian in Fa Minor”, de George Enescu, si „Nocturna in Fa diez minor”, de Dinu Lipatti.

Totodata, Festivalul International „Clara Haskil” propune publicului o intrepatrundere inedita intre arte. La prima editie a festivalului, artista de origine franceza Margot Point va expune picturile sale la Sala Thalia din Sibiu.

Primul proiect de talie internationala din Romania care onoreaza memoria legendarei pianiste de origine romana Clara Haskil, Festivalul International de Muzica Clasica „Clara Haskil” a luat nastere la initiativa pianistei Alina Azario.

Clara Haskil, cea despre care Charlie Chaplin spunea ca este „un geniu”, a marcat un secol de muzica internationala si a ramas si astazi un reper in ceea ce priveste cautarea perfectiunii, interpretarea la cele mai inalte standarde si iubirea neconditionata pentru muzica clasica.

Festivalul International „Clara Haskil” isi propune sa uneasca muzicieni internationali si romani pe scena Salii Thalia din Sibiu si sa ofere publicului un tip de emotie care poate fi trait numai in intimitatea salii de concert, intr-un schimb direct intre artist si ascultator.

Prestigioase institutii s-au alaturat demersului organizatorilor festivalului, in efortul de a readuce numele Clarei Haskil in Romania si de a il repune in valoare, printre acestea numarandu-se Fundatia Internationala „Clara Haskil” (Elvetia), Ambasada Elvetiei in Romania, Ambasada Israelului in Romania si Institutul Francez.

Biletele pentru Festivalul International „Clara Haskil” sunt disponibile pe Eventim.ro.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279